• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Bananenbrood met bosbessen

Bananenbrood met bosbessen

Laatste update: 25 augustus 2015 - Door Dayenne Bos | Leestijd ca. 2 minuten

paasbrunch-35Al menig gast heeft hem hier voorgeschoteld gekregen: bananenbrood met bosbessen. De recensies zijn telkens weer lovend maar dat kan ook bijna niet anders. Dit brood (cake) is namelijk suikervrij en vetvrij maar toch heerlijk smeuïg en zoet!

Ingrediënten

  • 250 gr speltmeel (voor een glutenvrije variant kun je bijv. rijst- of boekweitmeel gebruiken)
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel of koek/speculaaskruiden
  • 100 gr appelmoes
  • 2 eieren
  • 125 ml creme fraiche, kwark of Griekse yoghurt (tip: zelf eet ik liever geen koemelk en gebruik Griekse schapenyoghurt)
  • 300 gr bananen, geprakt (= 3 grote bananen)

Variatie

  • 250 gr bosbessen, het liefst bevroren (of ander fruit wat je lekker vindt). Bij mij is het eigenlijk al geen variatie meer want ik doe de bosbessen er eigenlijk altijd wel in.
  • als je de cake liever wat zoeter wilt kun je bijvoorbeeld 100 gr honing of agave siroop toevoegen (zelf vind ik het niet nodig omdat de bananen en bosbessen al zoet zijn)

Hoe maak je het

  • Meng in een kom de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kaneel).
  • Klop in een andere kom de natte ingrediënten luchtig (appelmoes, eieren, kwark, bananen).
  • Vervolgens de twee mengels samenvoegen en goed doorroeren (voeg als het goed gemengd is de bosbessen toe en roer nog even kort).
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier en doe het mengsel in de vorm.
  • Zet de cake 50 a 60 minuten in de oven (180 graden).
  • Laat na het bakken nog een half uur afkoelen voordat je de cake aansnijdt.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • bananenbrood-met-chocolade-en-amandelen
    Eenvoudig recept voor een suikervrij…
  • Recept bananenbrood zonder ei
    Het lekkerste recept voor Vegan Bananenbrood, zonder…
  • Gezond bananenbrood
    Supersnel en superlekker - Bananenbrood met kaneel…
  • verschil-griekse-yoghurt-en-yoghurt-griekse-stijl
    Wat is het verschil tussen echte Griekse Yoghurt en…
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Dayenne Bos

Blogger op dayenne foodblog
Mijn naam is Dayenne Bos en onder het motto “het hele gezin suiker- en tarwevrij!” probeer ik elke ochtend, middag en avond iets gezond, verantwoords maar vooral ook iets lekkers op tafel te zetten. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gemakkelijk, snel en niet al te dure gezonde gerechten moet kunnen maken.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)

  • Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
  • Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
  • Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Spelt

Lees Interacties

Reacties

  1. Eline zegt

    20 augustus 2016 om 18:53

    Ik heb net het bananenbrood gemaakt. Heb alleen kokosmeel gebruikt ipv één van die jullie noemden. En ik heb geen cake blik, dus ik heb een taart vorm gebruikt. Nu is hij klaar, maar hij is hartstikke droog… Helemaal niet lekker! Kan toch niet komen door de kokosmeel en de taartvorm?

    Beantwoorden
    • Jenny zegt

      21 augustus 2016 om 15:25

      Hi Eline, denk vooral dat het komt door de kokosmeel. Dat reageert toch weer anders dan de andere meelsoorten.

      Beantwoorden
  2. BosBessen sirOOp zegt

    13 juli 2014 om 21:24

    Blueberry Ice Pops

    Ingredients:

    5 Cups fresh blueberries
    1/2 Cup sugar
    1 Tablespoon lemon juice (ideally freshly squeezed)

    Instructions:
    1. Add all ingredients, along with 1/2 cup cold water, to a blender. Puree until smooth. Place a fine-mesh sieve inside a large bowl and strain mixture through it. Use a rubber spatula to press down as much of the liquid as you can. Discard solids in sieve. You should have a about 3 cups of the blueberry mixture; add more water and stir a little if it’s less than that.
    2. Divide the blueberry mixture evenly among the ice pop molds or whatever else you’re using. Place wooden sticks in each mold and freeze for 3+ hours.
    3. When frozen, dip the bottom of molds in warm water for just 2-3 seconds to release.

    Beantwoorden
  3. Ilona zegt

    9 april 2014 om 15:27

    Dat ziet er echt super lekker uit. Die ga ik dit weekend zeker maken! Bedankt…

    Beantwoorden
    • iris zegt

      26 oktober 2014 om 17:50

      krijg het druk deze week. En de wortelcake en het bananenbrood staan op mijn lijstje.Hou jullie op de hoogte of het geslaagd is !!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.

<script>” title=”<script>
<script>

<style>

  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Voordelen bij het slikken van vitamine K
  • Griekse Yoghurt, hoe gezond is dat nou eigenlijk?
  • Tips voor het afvallen met eiwitten
  • Mango-Kokos-Sorbet: Gezond en lekker Ninja Creami recept
  • Goede HIIT training voor het verminderen van buikvet​

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven