• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Supersnel en superlekker – Bananenbrood met kaneel en chocola

Supersnel en superlekker – Bananenbrood met kaneel en chocola

Laatste update: december 31, 2019 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Dit is een superrecept als je snel een lekkere zoete traktatie wil maken. Dit bananenbrood met kaneel en chocolade staat binnen 20 minuten in de oven en is lekker zoet en zacht.

Het is echt zó klaar: ik kon het vanochtend nog snel maken voordat ik naar m’n werk ging, om tijdens de koffiepauze te kunnen trakteren. Ik mix zelf alles met de hand, maar wil je nog sneller klaar zijn, gooi dan alles in de keukenmachine.

Dit is ook een goed recept voor om die iets te overrijpe bananen op te maken, zo gooi je ook weer minder eten weg. Je kunt het bovendien goed invriezen (al is vers natuurlijk het allerlekkerst).

Maatschepjes

Een van de redenen dat dit recept zo lekker snel is, is dat je gebruik maakt van Amerikaanse maatschepjes. Je steekt gewoon een maatschep in de zak met bloem, en hoeft niet meer vooraf alle ingrediënten af te wegen. Wel zo makkelijk!

Zelf gebruik ik een set van Joseph Joseph. Ik ben helemaal verliefd op de vrolijke kleurtjes. Ze hebben een antisliprand op de bodem zodat je naar hartenlust kunt roeren en kneden. Én de set neemt heel weinig ruimte in, omdat alles in elkaar past. Je hebt dan wel nog de kleinere maatschepjes nodig.

Iets goedkoper is de vergelijkbare stapelbare set van de Hema, zonder maatschepjes, maar met een citruspers. Ook heb je daar de kleine maatlepels. Deze hebben wel veel minder leuke kleurtjes vind ik zelf.

Ingrediënten

  • 3 rijpe middelgrote bananen
  • 1/2 cup kokosbloesemsuiker
  • 1/4 cup olie (ik gebruik zelf koudgeperste zonnebloemolie)
  • 1 biologisch ei
  • 1 1/2 cup tarwebloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 2 theelepels kaneel (minder als je niet zo van kaneel houdt)
  • 80 gram pure chocolade chips (of hak zelf een reep in kleine stukjes)

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 175ºC.
  • Prak de bananen tot moes. Ik gebruik zelf een stamppotstamper, maar je kunt ook een vork gebruiken.
  • Voeg het ei, de suiker en de olie toe.
  • Voeg de droge ingrediënten toe roer alles door elkaar.
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm.
  • Bak het brood in 35-40 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat 10 minuten op een rek afkoelen en haal vervolgens een mes langs de randen. Als je de vorm vervolgens omkeert, dan komt het brood er als het goed is gemakkelijk uit.

Ik eet het gewoon zo, als een plakje cake, maar het is ook heel lekker met een klein beetje echte (room)boter als het brood nog een beetje warm is. Geniet!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Recept | Zoete aardappelspread zelf maken
    Recept | Zoete aardappelspread zelf maken
  • 4 Tips voor een stabiele bloedsuikerspiegel
    4 Tips voor een stabiele bloedsuikerspiegel
  • Recept frittata met zoete aardappel en spinazie
    Recept frittata met zoete aardappel en spinazie

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bakken, bananen, bananenbrood, ei, gezond bakken, kaneel, kokosbloesemsuiker, lekker, lunch, ontbijt, pure chocolade, suikervrij, tussendoortje

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Online yoga en voedingsadviezen voor vrouwen van 40+
  • Gezond recept | Amandel-broccolisoep
  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven