• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Supersnel en superlekker – Bananenbrood met kaneel en chocola

Supersnel en superlekker – Bananenbrood met kaneel en chocola

Laatste update: 31 december 2019 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Dit is een superrecept als je snel een lekkere zoete traktatie wil maken. Dit bananenbrood met kaneel en chocolade staat binnen 20 minuten in de oven en is lekker zoet en zacht.

Het is echt zó klaar: ik kon het vanochtend nog snel maken voordat ik naar m’n werk ging, om tijdens de koffiepauze te kunnen trakteren. Ik mix zelf alles met de hand, maar wil je nog sneller klaar zijn, gooi dan alles in de keukenmachine.

Dit is ook een goed recept voor om die iets te overrijpe bananen op te maken, zo gooi je ook weer minder eten weg. Je kunt het bovendien goed invriezen (al is vers natuurlijk het allerlekkerst).

Maatschepjes

Een van de redenen dat dit recept zo lekker snel is, is dat je gebruik maakt van Amerikaanse maatschepjes. Je steekt gewoon een maatschep in de zak met bloem, en hoeft niet meer vooraf alle ingrediënten af te wegen. Wel zo makkelijk!

Zelf gebruik ik een set van Joseph Joseph. Ik ben helemaal verliefd op de vrolijke kleurtjes. Ze hebben een antisliprand op de bodem zodat je naar hartenlust kunt roeren en kneden. Én de set neemt heel weinig ruimte in, omdat alles in elkaar past. Je hebt dan wel nog de kleinere maatschepjes nodig.

Iets goedkoper is de vergelijkbare stapelbare set van de Hema, zonder maatschepjes, maar met een citruspers. Ook heb je daar de kleine maatlepels. Deze hebben wel veel minder leuke kleurtjes vind ik zelf.

Ingrediënten

  • 3 rijpe middelgrote bananen
  • 1/2 cup kokosbloesemsuiker
  • 1/4 cup olie (ik gebruik zelf koudgeperste zonnebloemolie)
  • 1 biologisch ei
  • 1 1/2 cup tarwebloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 2 theelepels kaneel (minder als je niet zo van kaneel houdt)
  • 80 gram pure chocolade chips (of hak zelf een reep in kleine stukjes)

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 175ºC.
  • Prak de bananen tot moes. Ik gebruik zelf een stamppotstamper, maar je kunt ook een vork gebruiken.
  • Voeg het ei, de suiker en de olie toe.
  • Voeg de droge ingrediënten toe roer alles door elkaar.
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm.
  • Bak het brood in 35-40 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat 10 minuten op een rek afkoelen en haal vervolgens een mes langs de randen. Als je de vorm vervolgens omkeert, dan komt het brood er als het goed is gemakkelijk uit.

Ik eet het gewoon zo, als een plakje cake, maar het is ook heel lekker met een klein beetje echte (room)boter als het brood nog een beetje warm is. Geniet!

In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • bananenbrood-met-chocolade-en-amandelen
    Eenvoudig recept voor een suikervrij…
  • Recept bananenbrood zonder ei
    Het lekkerste recept voor Vegan Bananenbrood, zonder…
  • paasbrunch-35
    Bananenbrood met bosbessen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei - 5 december 2023
  • Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
  • Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bakken, bananen, bananenbrood, ei, gezond bakken, kaneel, kokosbloesemsuiker, lekker, lunch, ontbijt, pure chocolade, suikervrij, tussendoortje

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    




Alka Greens

Ontvang 10 tips voor gezonde feestdagen!

Footer Widget Header

Ontvang 1x per week onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.

Na het ontvangen van de tips, ontvang je automatisch onze wekelijkse update.

Footer

Recente berichten

  • Colon Hydrotherapie, wat is het?
  • Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei
  • Hoe gezond zijn zoete aardappelen?
  • Oefeningen voor strakke bovenarmen: weg met die kipfiletjes onder de armen 😉
  • Recept vegetarische gevulde courgette

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2023 Goed Eten Gezond Leven