Het bananenbrood, een tussendoortje dat iedereen tegenwoordig wel eens heeft gegeten. Maar als je besluit plantaardig te eten kan het wel even zoeken zijn naar het perfecte recept voor een echt lekker vegan bananenbrood. En sport je daarnaast veel? Dan wil je het liefst dat ie ook nog eens eiwitrijk is. I get it!
Eiwitrijk snacken
Je kunt dit bananenbrood heel makkelijk eiwitrijker maken door een deel van het meel te vervangen door plantaardig eiwitpoeder. Kies een variant die jij lekker vindt, roer het door het beslag én voilá. Ook staat ie binnen een handomdraai in de oven én daarnaast heb je voor de hele week meteen een lekker en gezond tussendoortje. Kan niet beter toch?
Recept voor lekker vegan bananenbrood zonder ei
Dankzij de toevoeging van baking soda en appelazijn wordt dit vegan bananenbrood superluchtig. Vaak krijg je van die superkleffe en compacte substanties, maar deze helemaal niet. Heel fijn dus!
Hieronder vind je het complete recept. Zet de bananenbrood 45 minuutjes in de oven en je kunt smullen. Laat hem nog wel even in de bakvorm zitten tot ie wat is afgekoeld. Dit komt de garing ten goede. Ook kun je altijd even checken of ie gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als die droog is, is het bananenbrood klaar.
Heb je een aantal rijpe bananen liggen? Probeer het recept dan meteen!
Ingrediënten voor 12 stukjes bananenbrood
- 150 gram volkorenmeel
- 50 gram eiwitpoeder (mét of zonder smaakje)
- 3 -grote- rijpe bananen (en wat extra plakjes voor op het bananenbrood)
- 1 tl baking soda
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 6 dadels
- 1 kopje plantaardige melk
- 1 tl appelazijn
- 1 a 2 el lijnzaad
- Handje blauwe bessen als je dat lekker vindt (echt een aanrader!)
Bereidingswijze van dit vegan bananenbrood:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de sojamelk en appelazijn in een kopje en laat dan even staan zodat het een beetje indikt. Ondertussen meng je de droge ingrediënten in een kom.
- Doe de natte ingrediënten (behalve de blauwe bessen) in de blender en laat die draaien tot het beslag glad is.
- Vervolgens doe je het beslag bij de droge ingrediënten in de kom. Meng goed door elkaar tot er een egaal beslag ontstaat. Roer de blauwe bessen hier doorheen.
- Vet dan een klein ovenschaaltje of cakeblik in en giet het beslag daar in.
- Tenslotte beleg je het bananenbrood met wat plakjes banaan.
- Bak het bananenbrood vervolgens in ongeveer 45 min gaar. Laat het bananenbrood daarna afkoelen voor je hem uit de ovenschaal haalt.
Snijd 12 stukjes (of minder) van het bananenbrood en verdeel in porties. Vries die vervolgens in of bewaar ze in de koelkast. Zo heb je altijd een eiwitrijke snack in huis die je makkelijk kunt meenemen!
Op zoek naar meer simpele vegan recepten? Neem dan meteen een kijkje op mijn blog!
Laat een reactie achter