
Barbecueën in de winter wordt steeds vaker gedaan. Zoals we al eerder schreven, je kunt veel meer bereiden op de barbecue dan vlees of vis. Ook bijvoorbeeld groente, fruit of aardappels kun je heerlijk bereiden met een barbecue. In de winter ga je natuurlijk niet uren barbecueën, maar je kunt wel een heerlijke maaltijd bereiden.
Een paar tips voor de winterbarbecue:
- Maak lekkere groentespiesjes van o.a. courgettes, paprika, broccoli, uien en champignons
- Je kunt natuurlijk ook kipspiezen maken of een spies met vissoorten
- Gepofte aardappels doen het ook altijd goed
- Appel met kaneel, verpakt in aluminiumfolie op de barbecue, heerlijk!
- Brood roosteren en eten met soep of knoflookboter.
- Niet zo gezond, wel heel gezellig, de kinderen verwarmen marshmallows bij de vuurkorf (heb je die moderne vuurkorven al gezien?). Neem extra lange stokjes, of stokken voor de suikerspin.
- Een gezond alternatief voor de marshmallows zijn broodjes bakken boven het vuur of groente of appels aan een spies.
- Is het flink koud, zorg dan eventueel ook voor een terrasverwarmer en/of fleeceplaids
Wil je lekker snel starten, dan is een gasbarbecue een goede keuze. Bijvoorbeeld:


Wij wensen je veel plezier met de winterbarbecue, wij gaan ook weer lekker buiten koken.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden? - 14 november 2025
- De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden - 13 november 2025
- Wat alcohol écht doet met je slaap! - 3 november 2025






Laat een reactie achter