Er is een nieuw type barbecue, die je veilig op tafel kunt zetten. De barbecue werkt op houtskool of op gas. We mochten van fonQ de barbecue op kolen proberen. Geweldig!
Een Cobb is een design barbecue, waar je veel minder kolen gebruikt dan een een traditionele houtskoolbarbecue. Het concept is zo handig gemaakt, dat je met 10-15 minuten een heet vuurtje hebt.
Wat vinden wij van deze barbecue op tafel?
Het is heel leuk om zo aan tafel te kunnen barbecuen. Manlief hoeft niet traditioneel gezien apart van de tafel het vlees te bereiden als de rest zit te eten. Wat wij ook heel leuk vonden is een soort gourmetten. Doordat de buitenkant niet heet wordt is het niet gevaarlijk voor de verbranding. De bovenkant wordt uiteraard wel heet. Anders kun je ook niet lekker grillen.
Er zit ook een grote afdekschaal bij, waardoor je ook gemakkelijk grote stukken vlees kunt bereiden. Standaard zit er een soort grillplaat bij, met daarin gaten. We hebben het idee dat het vlees of de vis daardoor minder zwart wordt. Het grillen van groente is ook makkelijker dan op een open rekje.
Ze hebben nog veel meer handige tools en vormen, waar je nog beter groente of een bijvoorbeeld een kip kunt grillen.
Er is ook een nadeel te vinden, dat is het schoonmaken. Als je zo’n design barbecue hebt, wil je natuurlijk dat deze altijd mooi blijft glimmen. Dat is een utopie. De buitenkant blijft wel mooi, net als de grillplaat. Binnen in de barbecue is dat lastig. Er druipt vet vanaf de plaat, die vervolgens direct vast brandt. Dan maar even oogjes dicht, het is immers de binnenkant.
Aangezien grillen gezond is, heeft deze manier van eten bereiden onze voorkeur in de zomer!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
Laat een reactie achter