• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Little gem – kleine slakopjes van de barbecue

Little gem – kleine slakopjes van de barbecue

Laatste update: 17 juli 2017 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Hier spreekt de groenteliefhebber weer. We hebben een gasbarbecue, ook wel bekend als buitenkeuken. Dus wij koken met mooi weer altijd buiten. Dan wil je niet elke keer zo’n barbecue met veel vlees.

Dus weer iets lekkers gegeten van de barbecue. Deze keer gaan de credits naar mijn vader. Hij heeft dit voor het eerst klaar gemaakt, maar dan uit de grilloven. En ik ben ik, dus ik heb mijn eigen draai er aangegeven ;-))

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 flinke little gem slakroppen
  • 4 el. balsamico
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. honing
  • 1 tomaat in kleine stukjes
  • 2 el. geroosterde pijnboompitjes
  • 2 el. Parmezaanse kaas geraspt

Bereiding

Halveer de slakropjes en spoel ze af. Laat het vocht er uit lopen. Onder tussen kun je de olijfolie, balsamico en honing in een pannetje in laten koken. Een minuut of 2 is voldoende. Smeer de slakropjes in met het mengsel. Rooster de kropjes in 10 minuten op de barbecue. Zorg ervoor dat de kropjes niet te heet worden geroosterd. Dus op de hoogste stand.

Maak je het in de oven, zet de grill dan op 180 graden.

Haal de kropjes van de barbecue en doe de Parmezaan, tomaat en pijnboompitjes over de kropjes.

Wij hebben dit gegeten in combinatie met een tomatensalade (tomaatjes met pesto) en een gegrilde hamburger. Dat is echt een heerlijke combinatie! Een aanrader al zeg ik zelf ;-))

Eet smakelijk!



Misschien vind je dit ook interessant:

  • Rumpsteak of biefstuk van de barbecue
    Rumpsteak of biefstuk van de barbecue
  • Sardines op de BBQ met rucola en pijnboompitten
    Sardines op de BBQ met rucola en pijnboompitten
  • Groente op de barbecue: gegratineerde venkel
    Groente op de barbecue: gegratineerde venkel
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond - 22 maart 2023
  • De VIV-methode: Afvallen zonder dieet tijdens de overgang - 14 maart 2023
  • Wat hebben mitochondriën te maken met een gezonde leefstijl? - 7 maart 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: barbecue, barbecue zonder vlees, groente van de bbq, koolhydraat arm, slanke barbecue

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven