Deze carpaccio-pastasalade hebben we al een paar keer gemaakt en bij ons thuis is dat een groot succes. Zeker voor het sporten is dit een goede maaltijd. Niet te zwaar, maar vult wel goed. En je bent zo klaar met de bereiding van de pastasalade!
Ik maak alles meteen klaar op het bord zelf en serveer het zo uit.
Ingrediënten:
(voor 4 personen)
- 250-300 gram volkoren of spelt penne
- 2 pakjes carpaccio van ongeveer 100 gram
- 4 handjes rucolasla
- 75 gram pijnboompitten
- kaassnippers (ik gebruik meestal wel anderhalf zakje)
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
Bereiding van de carpaccio-pasta
Kook de penne zoals op de verpakking staat. Pel en versnipper de knoflook en bak dit kort op hoog vuur in wat olijfolie. Meng de knoflook (of eventueel knoflookpoeder met een scheutje olijfolie) door de penne als die klaar is en het water afgegoten is.
Bak ook de pijnboompitjes kort op een laag vuurtje.
Leg op elk bord een handje rucolasalade. Houd wat ruimte in de midden voor de penne. Schep daarna de iets afgekoelde penne op de borden. Snijd of scheur het carpacciovlees in kleinere stukken en verdeel dat over de borden. Strooi daarna de kaassnippers over de maaltijden. Ik ben altijd wel royaal met deze kaas, maar doe dit vooral naar eigen inzicht. Als laatste verdeel je de pijnboompitten over de borden. Als je van wat pittiger houdt, kun je het bord nog een beetje kruiden met wat zwarte peper.
Tip: eventueel kun je er ook nog wat pesto bij serveren, voor de liefhebber.
En dan… lekker aan tafel.
Eet smakelijk!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Marian zegt
Heel erg lekker en snel klaar. Fijn met deze warme dagen!