• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Carpaccio-pastasalade

Carpaccio-pastasalade

Gepubliceerd op: 26 oktober 2017 - Door Jenny | Leestijd ca. 2 minuten

Deze carpaccio-pastasalade hebben we al een paar keer gemaakt en bij ons thuis is dat een groot succes. Zeker voor het sporten is dit een goede maaltijd. Niet te zwaar, maar vult wel goed. En je bent zo klaar met de bereiding van de pastasalade!

Ik maak alles meteen klaar op het bord zelf en serveer het zo uit.

Recept carpaccio-pastasalade

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • 250-300 gram volkoren of spelt penne
  • 2 pakjes carpaccio van ongeveer 100 gram
  • 4 handjes rucolasla
  • 75 gram pijnboompitten
  • kaassnippers (ik gebruik meestal wel anderhalf zakje)
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder

Bereiding van de carpaccio-pasta

Kook de penne zoals op de verpakking staat. Pel en versnipper de knoflook en bak dit kort op hoog vuur in wat olijfolie. Meng de knoflook (of eventueel knoflookpoeder met een scheutje olijfolie) door de penne als die klaar is en het water afgegoten is.
Bak ook de pijnboompitjes kort op een laag vuurtje.

Leg op elk bord een handje rucolasalade. Houd wat ruimte in de midden voor de penne. Schep daarna de iets afgekoelde penne op de borden. Snijd of scheur het carpacciovlees in kleinere stukken en verdeel dat over de borden. Strooi daarna de kaassnippers over de maaltijden. Ik ben altijd wel royaal met deze kaas, maar doe dit vooral naar eigen inzicht. Als laatste verdeel je de pijnboompitten over de borden. Als je van wat pittiger houdt, kun je het bord nog een beetje kruiden met wat zwarte peper.

Tip: eventueel kun je er ook nog wat pesto bij serveren, voor de liefhebber.

En dan… lekker aan tafel.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Pastasalade met tonijn
    Pastasalade met tonijn
  • Bietencarpaccio | heel spannend voorgerecht
    Bietencarpaccio | heel spannend voorgerecht
  • Recept Courgette Carpaccio met Walnoten en Geitenkaas
    Recept Courgette Carpaccio met Walnoten en Geitenkaas

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: carpaccio, pasta, pastasalade, penne, pijnboompitten, rucolasla, Spelt

Lees Interacties

Reacties

  1. Marian zegt

    27 juli 2018 om 19:21

    Heel erg lekker en snel klaar. Fijn met deze warme dagen!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop Afvallen Jasper Alblas

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe maak je een gezonde smoothiebowl?
  • 21 voedingsmiddelen die je juist niet in de koelkast moet bewaren
  • Inleiding tot chronische stress: 13 tips tegen chronische stress
  • Zo bevrijd je jezelf van schuldgevoelens
  • Hoe maak je een gezonde gnocchi met lekkere pestosaus?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2022 Goed Eten Gezond Leven