• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Recept voor een goed vullende Pasta Bolognese

Recept voor een goed vullende Pasta Bolognese

Laatste update: 15 maart 2017 - Door Nathalie Appel | Leestijd ca. 2 minuten

Een lekkere stevige maaltijd met pasta. Dat is een goede basis voor een maaltijd die echt vult. Lekker op de dagen na een stevige wandeling op een zondagmiddag.

Pasta bolognese gemaakt met fusilli

Pasta Bolognese
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • mespuntje suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 250 gram volkoren fusilli (of andere pastasoort)
  • 100 gram verse Parmezaanse kaas

Bereiding:

Snijd de knoflook, de ui, de winterwortel en de bleekselderij fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten samen met de spekblokjes in 10 minuten op laag vuur.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan de tomaatblokjes, tomatenpuree, de tijm, de oregano, de rozemarijn, suiker en balsamicoazijn toe en laat de saus op een laag vuur minimaal 1 uur zachtjes stoven. Af en toe roeren.

Kook een kwartier voordat de saus klaar is de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Serveer de saus met de fusilli en wat geraspte Parmezaanse kaas. Lekker om te combineren met een frisse salade.

Eet smakelijk!

(red) Dit is een recept van onze gastblogger en lifestylecoach Nathalie Appel van Appel en jij. Hieronder vind je meer info over Nathalie.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Gezond recept | minder koolhydraten in een Italiaanse pasta
    Gezond recept | minder koolhydraten in een Italiaanse pasta
  • Supergezonde Skinny Salade
    Supergezonde Skinny Salade
  • Pasta met paddestoelen en room
    Pasta met paddestoelen en room
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Nathalie Appel

Hi, ik ben Nathalie Appel en mijn passie ligt bij vrouwen die graag hun lifestyle gezonder willen maken op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. Voeding en lekker leven zijn altijd al een deel van mijn leven geweest. Ik ben een echte Bourgondiër en hou van het leven. Ik geloof heel erg in pure producten. Producten die weinig tot niet bewerkt zijn. Producten wat je overgrootmoeder zou herkennen als eten. Deze producten zijn en blijven het gezondst om te kiezen. Daarom is het misschien niet zo verwonderlijk dat ik een hekel heb aan pakjes en zakjes. Kijk gerust eens op mijn website: www.appelenjij.nl.
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Nathalie Appel (toon alles)

  • 9 stappen die ervoor zorgen dat je nooit het lichaam krijgt dat je graag wilt hebben! - 1 oktober 2017
  • Hoe kan je eten en emoties scheiden - 8 september 2017
  • Durf jij het aan om een geweldig leven te leven? - 14 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: fusilli, gehakt, nathalie appel, pasta, pastamaaltijd, recept pasta

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood?
  • Langer leven zonder stress: 9 tips voor minder stress!
  • Geen zin meer in seks met partner. Wat kun je doen?
  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker
  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven