Vanessa heeft ook dit keer weer een leuk en toepasselijk boek voor mij gevonden om te reviewen! De subtitel van het boek De Flexikok is namelijk “Veggie meets vlees en vis”. Ideaal voor ons gezin waar er 1 overtuigd vegetariër is. Vis eet ze overigens wel.
Dit boek is – zoals de titel al doet vermoeden – de opvolger van De Flexikok, maar in dit boek staan tapas, bbq en zomergerechten centraal. De schrijfster, Veerle de Brabanter, is een enorme fan van samen eten en samen delen en tapas en bbq’en zijn daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor!
Dit boek staat ook weer vol met lekkere recepten, bestaande uit combinaties van groente, vruchten en kruiden, al dan niet aangevuld met vlees of vis.
Voorin staan handige overzichten welke groentes en fruit elkaar versterken qua opname van voedingsstoffen en welke smaken goed samengaan. Het boek ziet er mooi uit met prachtige foto’s, waarbij het water je in de mond loopt.
Hoe gebruik je dit boek?
Het boek is ingedeeld in tapa’s 1, 2 en 3, BBQ, salades, dressings, warm, soepen en zoet. En achterin een handige index op alfabet.
De praktijk
Op een zonnige zaterdagmiddag hadden we zin in tapas, dus het boek erbij gepakt en wat vega gerechtjes uitgekozen. We hebben de geroosterde camembert, de geroosterde paprikadip en de quinoaballetjes gemaakt. De overige tapas kwamen van de supermarkt 😉
De camembert met een topping van nootjes, gedroogde vruchten en honing was geweldig! Heerlijk om je broodje in te dopen, echt een aanrader voor een feestje!
De paprikadip was ook heerlijk! Kost wel even wat tijd omdat je de paprika’s moet roosteren, maar als je een snelle versie wilt, kan je ook geroosterde paprika’s uit een pot nemen.
De quinoaballetjes waren ook een hit! Heerlijk met de paprikadip of met een beetje chilisaus of tzatziki.
Binnenkort gaan we de BBQ tevoorschijn halen en dan ga ik ook vast en zeker wat andere recepten uit dit boek uitproberen!
Meer over Flexikok
Auteur: Veerle De Brabanter
Nederlands – eBook (EPUB)
128 pagina’s | Lannoo | maart 2018 | ISBN 9789401451291
Prijs: 24,99 en 19,99 voor een e-book
Annemarie Arends
Laatste berichten van Annemarie Arends (toon alles)
- Boekreview De Flexikok | handig als je een vegetarische kind thuis hebt wonen! - 4 juli 2018
- Groentelasagne met mascarpone - 25 mei 2018
- Boek Oogstkoken – van het magazine Seasons - 15 maart 2018
Laat een reactie achter