Na het basisrecept voor een proteïne-fluff, willen we graag meer variaties met jullie delen. Want de proteïnefluff, gemaakt met caseïne-eiwitten is een heerlijk en gezonde manier om meer eiwitten te eten. Niet alleen handig als je wilt afvallen, maar ook super voor sporters. En sowieso zijn eiwitten belangrijk in een gezond eetpatroon.
We gaan langzaamaan richting zomer. Dan is een ijskoffie-fluff (je mag het ook een gezonde eiwitten-frappuccino noemen), echt heerlijk!
Hoe maak je deze ijskoffie-fluff?
Heel makkelijk! Alleen heb je wel de juiste eiwitten nodig. Geen standaard eiwitshakes die vooral bestaan uit whey-eiwitten. De fluff is eigenlijk alleen goed te maken met caseïne-eiwitten. Anders wordt het niet dik, dan is het meer een gewone eiwitshake. En we willen er juist een soort luchtige, maar stroperige massa van maken!
Ik gebruik bijna altijd de vanillesmaak, omdat je die goed kunt mengen met allerlei soorten fruit, maar ook bijvoorbeeld met koffie.
Casëine-eiwitpoeder kun je hier voordelig kopen.
Ingrediënten:
(voor ongeveer 2 grote tot 3 kleine porties)
- 1 maatschep vanille caseïne-eiwitpoeder
- 80 tot 100ml amandelmelk (gewone melk kan ook)
- afgekoelde koffie (ongeveer hoeveelheid espresso)
- 12 ijsblokjes
- eetlepel cacaopoeder
- in kleine stukjes gehakte pure chocolade (topping)
- donkere agavesiroop (topping)
Bereidingswijze:
In een keukenmachine, goede blender of staafmixer met hakmolen, crush je de ijsblokjes fijn.
Indien je geen keukenmachine hebt, schep je de vermalen ijsklontjes over in een beslagkom. Voeg de vanille-eiwitpoeder toe, net als de koffie, de cacaopoeder en de helft van de melk. Mix het geheel op de hoogste stand door met een keukenmixer. Waarschijnlijk is het nu nog te droog. Voeg dan de andere helft van de melk toe. Belangrijk: blijf enkele minuten flink mixen.
Er moet een luchtige stroperige massa ontstaan! Zorg dat het niet te slap wordt. Is dat wel het geval, kun je nog een halve maatschep eiwitpoeder toevoegen. Is het te droog, voeg dan een heel klein beetje extra melk toe.
Als de massa luchtig en stroperig, schep je het met een lepel in een glas of een kom. Na de eerste lepel voeg je een klein scheutje agavesiroop toe en wat kleine brokjes pure chocolade. Vul het glas verder. Bovenop maak je een topping van pure chocoladebrokken en een klein beetje agavesiroop. Snel opeten, want je wilt natuurlijk niet dat het weer helemaal slap wordt.
Heerlijk na het sporten, of in de middag of avond als een goed vullende gezonde snack.
Eet smakelijk!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Limoen vs Citroen: Wat is het verschil? - 13 oktober 2024
- Paardenbloem, een natuurlijk medicijn bij bepaalde gezondheidsproblemen - 13 oktober 2024
- Herbalife lanceert kauwbare voedingssupplementen voor het hele gezin - 11 oktober 2024
Laat een reactie achter