Recepten voor pastasaus zijn er nooit genoeg. Er is zo veel variatie in aan te brengen. Irene heeft ons dit recept gestuurd voor een fantastische pastasaus. Ga jij ‘m proberen?
Ingrediënten voor een flinke pan pastasaus
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 handen verse basilicum
- olijfolie
- 250 à 300 gram pasta
- zout, peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, courgette, tomaat en paprika in grove stukken en doe in een grote, ingevette ovenschaal met de grof gesneden uien, basilicum en knoflook.
Schenk hierover olijfolie en zout en peper, meng alles door elkaar en zet in de oven. Laat het geheel 30 – 45 minuten staan. Schep het elke 10 à 15 minuten regelmatig door.
De groenten worden heerlijk zacht en vormen een prachtige saus. Roer het geheel goed door voor je het serveert.
Serveer met de pasta die jij wilt of met zelfgemaakt gehaktbrood.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Dirkje van Gent zegt
Dag naamgenoot!!
Sinds een paar dagen ben ik ingelogd op jullie lekker eten site…
Waar kan ik het gehaktbrood vinden?? Ik ga vanmiddag die pastasaus maken..
dank je wel hoor..alles ziet er lekker uit!!
Groet, Dirkje