• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Diner   Salade van gegrilde paprika

Salade van gegrilde paprika

Gepubliceerd op: 6 april 2015 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Wist je dat paprika vol vitamine C zit? Vooral de rode paprika. Een ander voordeel is dat het weinig calorieën bevat. Dus je kunt met een gerust hart genieten van deze salade van gegrilde paprika.

gegrilde-paprika-salade

Ingrediënten

  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 
250 gram kerstomaatjes
  • 
3 eetlepels olijfolie
  • 
1 teen knoflook
  • 1 hand verse basilicum
  • 
zout, peper

Bereiding

Verwarm de grill voor op 200 graden. Leg de paprika’s in zijn geheel op een ingevette bakplaat in de oven op ongeveer 225 graden.

Draai de paprika’s af en toe om, zodat ze aan alle kanten goed grillen (als je wilt dat het sneller gaat, kun je de paprika’s ook halveren). Dit duurt ongeveer een half uur (houd het goed in de gaten, de ene oven gaat sneller dan de andere).

Snijd de kerstomaatjes in vieren en doe ze in een ovenschaal met de olijfolie, knoflook, basilicum, zout en peper. Zet dit ook in de oven (kan onder de bakplaat waar de paprika’s op liggen).

Haal de paprika’s uit de oven als de schil zwart is en laat afkoelen in een plastic zak. Laat de tomaten in de oven staan (maximaal 45 minuten).

Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika’s en doe de paprika in kleine stukjes in een kom.

Als de tomaatjes goed zacht zijn, haal je ze uit de oven en meng je ze met de paprika’s. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met gegrilde stukjes brood.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

 



Banner wood 728x90

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Zelfgemaakte koolhydraatarme wraps met gegrilde groente
    Zelfgemaakte koolhydraatarme wraps met gegrilde groente
  • Gevuld zuurdesembrood met spinazie, paprika en feta
    Gevuld zuurdesembrood met spinazie, paprika en feta
  • Recept | Zoete aardappelspread zelf maken
    Recept | Zoete aardappelspread zelf maken
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: basilicum, gastblog, kerstomaatjes, knoflook, olijfolie, paprika, recepten, vegetarisch

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Online yoga en voedingsadviezen voor vrouwen van 40+
  • Gezond recept | Amandel-broccolisoep
  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven