• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Diner   Gevulde paprika’s van de barbecue

Gevulde paprika’s van de barbecue

Gepubliceerd op: 16 mei 2015 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Gevulde paprika’s zijn heel eenvoudig klaar te maken in de oven, maar ze zijn ook heel lekker op de barbecue. Door de couscous is het gelijk een gerecht dat vult en dat je het stokbrood achterwege kunt laten ;-))

Gevulde paprika's met couscous voor op de bbq

Ingrediënten

Bereiding: voorbereiding 10 minuten – 30/45 minuten barbecuetijd

  • 4 rode of gele paprika’s
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 200 gram couscous
  • olijfolie
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel rozemarijn zout, peper

Bereiding

Maak je ze in de oven: verwarm de oven voor op 175 graden. Steek anders de barbecue aan.

Snijd de wortel in kleine stukjes en braad deze aan met een ui en knoflook. Zet ondertussen de couscous in het water, zodat het kan garen (volgens de aanwijzingen op het pak). Als de couscous gaar is en de wortels een beetje zacht zijn, meng je dit door elkaar.

Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Breng op smaak met koriander, zout, peper en rozemarijn.

Snijd de bovenkanten van de paprika’s af, verwijder de zaadlijsten en vul de paprika’s met het mengsel. Dekseltje er weer op en zet het in een ovenschaal.

Heb je nog wat van de vulling over, kun je dit als bodem in de ovenschaal gebruiken. Dan blijven de paprika’s goed staan.

Zet de paprika’s op de barbecue of in de oven.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Tip zorg voor het juiste gereedschap. Bijvoorbeeld een groentemand voor op de barbecue.

Bourgondisch vlees van Beef&Steak

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of bijgerecht | Gezond recept
    Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of…
  • Gevuld zuurdesembrood met spinazie, paprika en feta
    Gevuld zuurdesembrood met spinazie, paprika en feta
  • Recept frittata met zoete aardappel en spinazie
    Recept frittata met zoete aardappel en spinazie
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: barbecue, bbq, couscous, gastblog, groente barbecue, groente bbq, knoflook, koriander, lente, paprika, pruim, recept, recepten, rozemarijn, ui, wortel, zomer

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie
  • Tips om pijnlijke knieën sterker te maken
  • 10 Feitjes over eitjes

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven