We hebben een heerlijk recept voor gevulde portobello’s ontvangen van Dieuwke. Onze gastblogger die zoveel is afgevallen door clean eating.
Dit recept valt dus ook onder clean eating. Het is heerlijk en gezond! Bijvoorbeeld als bijgerecht of voorgerecht.
Ingrediënten voor 4 gevulde portobello’s:
-
- 4 portobello’s (grote kastanjechampignons)
- 200 gram ricotta
- 1 klein gesneden rode paprika
- een paar sprietjes bieslook
- 1 geperste teen knoflook
- 20 gram pijnboompitten
- een scheutje truffelolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de ricotta met de knoflook en de bieslook.
Snijd de steeltjes van de portobello’s. Snijd deze in kleine stukjes. Leg de topjes van de portobello’s op de bakplaat.
Zet een steelpan op het vuur. Voeg een scheutje truffelolie toe en bak de steeltjes van de portobello’s en de paprika.
Voeg de ricotta toe en roer het geheel goed door. Schep het ricotta mengsel in de portobello’s en bestrooi ze met de pijnboompitten. Plaats ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
En genieten maar!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Angst en stress? Je darmflora heeft er meer mee te maken dan je denkt! - 22 maart 2025
- Je digitale houding sloopt je rug en nek, dit is de oplossing! - 16 maart 2025
- Fruit, fructose en diabetes: wat is de waarheid? - 13 maart 2025
Laat een reactie achter