Wil je eens wat anders bij de barbecue dan vlees, kies dan voor het vullen van paprika of portobello’s. Ik heb afgelopen weekend deze heerlijke gevulde portobello’s gemaakt met abrikozen, knoflook en worteltjes. Het ziet er niet alleen mooi uit, het smaakte ook heerlijk!
Je kunt dit recept makkelijk maken op de barbecue. Maar is het minder weer, dan kun je het ook in de oven maken.
Ingrediënten voor 2 gevulde portobello’s:
- 2 portobello’s
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1/2 el oregano
- 2 bospeentjes
- 6 gedroogde abrikozen
- 1/2 el gembersiroop
- 3 el ongezouten cashewnoten
Bereiding van de portobello’s:
De beschrijving is vanuit de oven, maar het kan heel goed bereid worden op de barbecue.
Start met het grillen van de portobello’s. Of in een voorverwarmde oven op 200 graden. Leg ze ondersteboven neer. Haal ze na een minuut of 10 uit de oven.
Snijd de groente klein en fruit de knoflook met oregano en peentjes in de pan. Doe als laatste de kleine stukjes abrikoos en gembersiroop erbij. Vul de portobello’s met deze mix.
Hak de cashewnoten fijn. Voeg als laatste de nootjes over het mengsel. Zet het geheel nog 10 minuten in de oven, of op de barbecue.
Lekker met een stukje rood vlees of stokbrood (volkoren of spelt uiteraard).
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
Laat een reactie achter