Wij zijn net terug uit Spanje en dan houd ik graag een aantal dingen vast van onze vakantie. Vooral het eten, daar ben ik echt fan van. De mediterrane keuken dan. Het is zo fijn dat ik daar ook totaal geen last had van gluten. Lekker gesmikkeld van het Spaanse brood, want het wordt daar gemaakt met veel minder conserveringsmiddelen. Het is de volgende dag daarom ook niet meer lekker 😉
Gazpacho is echt een van mijn favorieten. Nu heb je twee versies, de reguliere en de versie uit Andalusië. Dit recept is de Andalusische variant, want dat is gelijk een (koude) maaltijdsoep. Dat is weer zo handig op dagen dat dochterlief vroeg moet werken, ikzelf laat thuis ben en manlief alweer op tijd op de tennisbaan wil staan.
Dan kan iedereen (heel gezellig) alleen eten. De soep heb ik daarom de dag van te voren gemaakt. Zo kunnen de smaken ook lekker op elkaar inwerken, ten gunste van de soep.
Hoe maak je een Gazpacho maaltijdsoep?
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr. rijpe tomaten
- 2 (witte) boterhammen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 komkommer
- 3 tenen knoflook
- 3 eetl. rode wijnazijn
- 1 theel. paprikapoeder
- 75 ml olijfolie
- snuf peper en zout
Tips voor garnering:
- Rooster een boterham in de oven met olie en knoflook en maak zo zelf croutons.
- Kook 2 eieren en snij die in kleine stukjes.
- Een paar plakjes serranoham.
In ieder geval is het lekker om wat stukjes ui, tomaat, paprika en komkommer in kleine blokjes te bewaren om te gebruiken als garnering. Dat is ook goed voor de spijsvertering, omdat je dan moet kauwen voor de maaltijd.
Bereiding gazpacho maaltijdsoep
Verwijder de korsten van de boterhammen en maak ze nat in een beetje water. Snijd alle groente klein en pers de knoflook uit. Doe alles in de blender met ongeveer 250 ml. water. Vergeet niet wat blokjes tomaat, ui, komkommer en paprika niet apart te leggen voor de garnering.
Mix het in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Liever cayennepeper voor extra bite? Dat kan natuurlijk ook.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter