Crackers zijn heerlijk als ontbijt, maar ook als lunch. Je kan ze beleggen naar de smaak waar jezelf zin in hebt, zoet of lekker hartig. Ik heb voor jullie een recept om zelf gezonde crackers te maken:
Ingrediënten voor 10 gezonde crackers
- 50 g boekweitmeel
- 100 g pompoenpitten
- 100 g zonnebloempitten
- 30 g lijnzaad
- 30 g chiazaad
- 30 g sesamzaad
- 30 g hennepzaad
- 30 g pecannoten
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl knoflook
- 2 takjes peterselie
- 1 takje bieslook
- 1 ei
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine. Maal alles ongeveer 2/3 minuten door tot er een stevige massa ontstaat en alles door elkaar is opgenomen. Leg alles dan op een bakplaat bedekt met bakpapier, rol het dun uit of druk het goed plat aan met een spatel. Snij het nu alvast in 10 rechthoekige crackers. Bak ze in 25 minuten af, hierna zet je oven naar 160 graden en bak je ze nogmaals 20 minuten af.
Eet smakelijk!
—
(Vanessa en Jenny: dank je wel Annemiek voor je recept. Hieronder vind je meer informatie over Annemiek van MOOI gezond).
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter