• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Recept voor Zadencrackers – zonder ei!

Recept voor Zadencrackers – zonder ei!

Laatste update: 27 januari 2021 - Door Laura Nijman | Leestijd ca. 2 minuten

Laatst maakte ik deze heerlijke knapperige zadencrackers. Veel gezonder dan repen en crackers uit de supermarkt. En echt super simpel en ook na een paar dagen koelkast waren ze nog steeds knapperig. Wel oppassen met iets erop smeren, want ze breken makkelijk.

Recept zadencrackers zonder ei

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 crackers (afhankelijk van hoe groot je ze wilt hebben natuurlijk):

  • 60 gram gemalen (gebroken) lijnzaad*
  • 60 gram hele lijnzaad
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 60 gram sesamzaad
  • 1 el chiazaad
  • ¼ tl keltisch zeezout
  • 300 ml water

En zo maak je deze lekkere zadencrackers:

Doe alle ingrediënten in een kom en roer even door. Laat het dan ongeveer een uurtje staan, zodat het goed kan ‘verslijmen’. Klinkt misschien wat ‘smerig’, maar dat is juist nodig zodat alle ingrediënten een geheel gaan vormen me elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort het ‘deeg’ hier op uit en rol het geheel uit met een natte, liefst glazen of siliconen, deegroller of fles. Wij hebben alleen een houten deegroller en dat werkt echt minder goed, heb ik gemerkt… Of smeer het anders met de achterkant van een natte lepel uit over de bakplaat. Rol het zo dun mogelijk uit, minder dan 3 mm als het kan. Snijd met een mes (of pizzasnijder) inkepingen in het deeg om aan te geven waar de breeklijnen komen. Dit is het moment waarop je dus kunt bepalen hoeveel en hoe groot je de crackers wilt maken. Schuif de bakplaat in de oven en bak de crackers 25 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog 15 minuten aan de andere kant. Laat de crackers buiten de oven afkoelen en breek ze dan in stukken.

In de koelkast zijn deze crackers in een luchtdichte doos prima een paar dagen houdbaar.

*Lijnzaad kun je het beste altijd heel kopen, want gebroken lijnzaad is veel gevoeliger voor oxidatie. Je kunt lijnzaad zelf heel makkelijk fijn malen met een automatisch koffiemolentje.

Laura Nijman (zie mijn bio hieronder)
Gezonde Gezinnen

Hoe maak je zadencrackers zonder ei?

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Recept Vegan Pesto
    Recept Vegan Pesto
  • Recept voor hartige gezonde crackers
    Recept voor hartige gezonde crackers
  • Glutenvrije amandelcrackers
    Glutenvrije amandelcrackers
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laura Nijman

Als orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut help ik vrouwen zoals jij met het overwinnen van eetbuien en emotie-eten. Stap voor stap brengen we aanpassingen aan in je voeding, leefstijl, mindset en in je omgang met emoties, totdat de eetbuien verleden tijd zijn. Daardoor kun je weer zonder schuldgevoel snoepen, sta je vol vertrouwen voor de spiegel en worden je weken niet meer verpest door de zoveelste schranspartij. Kortom, je gaat weer van jezelf houden en je ervaart meer geluk in je leven. Meer informatie vind je op mijn website LauraNijman.nl.
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Laura Nijman (toon alles)

  • Omgaan met hypoglykemie, persoonlijk verhaal - 13 september 2022
  • Hoe kun je het jezelf makkelijker maken? - 2 juli 2022
  • Human Design eetregels voor jouw beste spijsvertering - 13 mei 2022

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Crackers, eivrij, gezond tussendoortje, lijnzaad, zaden

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
  • Doe dit om angst te verminderen en beter te slapen!
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Manifesteren voor nuchtere mensen: 7 stappen!
  • Wat is het verschil tussen stress en vermoeidheid?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven