• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Glutenvrije amandelcrackers

Glutenvrije amandelcrackers

Laatste update: 7 april 2020 - Door Annemarie Arends | Leestijd ca. 2 minuten

Wil je graag crackers eten, die niet van tarwe gemaakt zijn? Dan zijn deze glutenvrije amandelcrackers die ik gemaakt heb met amandelmeel een heerlijk alternatief.

Let wel op dat je er niet te veel van neemt, mocht je op je gewicht letten. Want het aantal calorieën is niet super laag (afhankelijk van de soorten zaden die je gebruikt).

Het is een heerlijk recept voor mensen die glutenvrij willen eten! En natuurlijk ook suikervrij, want dat kan toch nog wel eens verstopt zitten in een ‘normale’ cracker.

Ingrediënten

  • 150 gr amandelmeel
  • 75 gram zaden (sesamzaad, chiazaad en lijnzaad)
  • 1 ei, geklutst
  • flinke snuf zout
  • 2 el traditionele olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een samenhangende bal. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het mengsel op het op het bakpapier en leg er een vel bakpapier bovenop. Rol uit tot een dunne en gelijkmatige laag en verwijder het bovenste vel bakpapier. Snij met een mes in rechthoekjes of steek met uitsteekvormpjes figuurtjes uit het deeg.

Bak de crackers in 15 – 20 minuten goudbruin, keer halverwege.

Bewaar dexe glutenvrije amandelcrackers in een luchtdichte bewaardoos. Dan kun je ze een paar dagen bewaren of doe er een aantal in de vriezer.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • recept voor suikervrij en low carb Paleo Notenbrood
    Paleo Notenbrood, suikervrij, glutenvrij en koolhydraatarm
  • Gezond recept: glutenvrij pompoenbrood maken
    Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood?
  • cracker rucola pesto walnoten DYI
    Pesto van rucola met walnoten, lekker op een cracker…
  • Glutenvrije hartige taart met rijst, kaas, paprika, tomaat
    Glutenvrije hartige taart
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemarie Arends

Zij begeleidt mensen individueel of in groepsverband naar een gezonder eet- en leefpatroon. Niet door ze op een dieet te zetten, maar door ze anders te laten eten. Ik geef informatieve en kookworkshops en doe-workshops met etherische olie. Daarnaast produceer ik mijn eigen biologische, glutenarme Power Granola zonder geraffineerde suikers.
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemarie Arends (toon alles)

  • Boekreview De Flexikok | handig als je een vegetarische kind thuis hebt wonen! - 4 juli 2018
  • Groentelasagne met mascarpone - 25 mei 2018
  • Boek Oogstkoken – van het magazine Seasons - 15 maart 2018

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: amandelmeel, Glutenvrij, koolhydraat arm, koolhydraatarme lunch, zonder gluten

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Hoe gezond zijn pruimen?
  • Wat zijn de gevolgen van weinig bewegen?
  • Stress bij je hond verminderen, ook goed voor jou!
  • Elke dag een komkommer eten? Dit doet het voor je gezondheid!
  • Sporten met hoogsensitiviteit: zo houd je het leuk én vol

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven