• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Recept Vegan Pesto

Recept Vegan Pesto

Laatste update: januari 27, 2021 - Door Femke Elverdink | Leestijd ca. 1 minuut

Veel mensen maken pesto van pijnboompitten, maar omdat wij een melkallergie hebben kan ik die niet maken met kaas. Maar dat maakt helemaal niet uit want ook de vegan pesto is erg lekker!

Recept voor vegan pesto, een heerlijk pestosaus

Wat heb je nodig?

  • extra vierge olijfolie (ongeveer 5 eetlepels)
  • 3 handjes basilicumblaadjes (of meer, eigenlijk kan je hiervan niet teveel nemen)
  • 2-3 knoflooktenen
  • 30 gram pijnboompitten (eventueel kan je ook cashewnoten gebruiken)
  • 1 theelepel citroensap
  • snufje zeezout

Hoe maak je het?
Rooster de pijnboompitten kort zonder olie tot ze bruin zijn. Doe ze daarna samen met de andere ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix totdat de pesto dik genoeg is. Mocht het te dik blijven voeg dan wat olie toe.

Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.

Hoe kun je het gebruiken?
Je kan de pesto gebruiken voor een heerlijke pasta met cherrytomaatjes en rucola of je doet het lekker op een cracker, zoals op deze zelfgemaakte zadencrackers!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Vegetarische Magionipizza met courgette en mozzarella
    Vegetarische Magionipizza met courgette en mozzarella
  • Recept voor soep met blauwe kaas en bleekselderij
    Recept voor soep met blauwe kaas en bleekselderij
  • Spinazie-courgette-soep met feta
    Spinazie-courgette-soep met feta
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profiel

Femke Elverdink

Ik ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen op bij voorbeeld scholen voor kinderen en ouders. Op mijn website www.gezondmetfemke.nl kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina www.facebook.com/gezondmetfemke) post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!
Mijn Facebook profiel

Laatste berichten van Femke Elverdink (toon alles)

  • Nieuw Aziatisch kookboek: ‘Samarkand’ - 18 november 2016
  • Gezond kookboek voor kinderen! Forest Feast Kookboek voor Kids - 7 oktober 2016
  • Salade, het ultieme zomergerecht! Boekenreview - 20 juli 2016

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: pesto, pijnboompitten, recept, vegan

Lees Interacties

Reacties

  1. Hermi Schijf zegt

    10 november 2016 om 15:36

    I have made your pesto. But added 3 T nutritional yeast, which gave it that cheesey flavor. Delicious! Thanks

    Beantwoorden
    • Femke zegt

      11 november 2016 om 19:44

      great idea!
      * voor de Nederlanders: edelgistvlokken geven een kaassmaak! *

      Beantwoorden
  2. Martine zegt

    20 juli 2018 om 22:02

    Ik giet hetbin ijsblokbakjes en vries het in. Ideaal om op voorraad te hebben!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Ontbijtrecept | Chocolade-Kokos Smoothie
  • Helpt goed slapen bij afvallen? 7 tips om beter te slapen
  • Mijn ervaring met het yogaprogramma van Isa en Medina
  • Recept | Zoete aardappelspread zelf maken
  • Waarom co-enzym Q10 slikken?

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven