Naar aanleiding van het boek Pizza van Manon van Essen heb ik deze week ook een gezonde pizza gemaakt. In het kookboek staan ook veel recepten voor pizzadeeg (allemaal andere kleuren, leuk!!), maar ik heb vanwege de tijd een Magioni pizzabodem gekocht. Die ik heb gekocht bestaat voornamelijk uit bloemkool (gecombineerd met tarwe). Een veel gezondere basis dus voor een pizza!
Manon van Essen van Magioni geeft tips voor je pizza!
Dat vind ik nou zo leuk aan dit boek, niks standaard pizza-toppings, gewoon heel iets anders doen met pizza. Ik zag het recept voor Pizza Pesto met kippendijen in het boek en deze heb ik naar eigen inzicht nagemaakt. Ik heb namelijk kipfilet gebruikt en pesto uit een potje (het was al een beetje laat, dus uiteindelijk aten we pas om half 8).
Maar dat maakt niet uit, want je krijgt hierdoor wel echt goede ideeën voor je gezonde pizza!
Hoe heb ik deze gezonde pizza gemaakt?
Ingrediënten voor twee pizza’s:
- 2 pizzabodems van Magioni (bloemkool)
- 2 keer een kleine kipfilet (of 1 grote)
- 100 gram bladspinazie
- 4 eetlepels pesto
- cherrytomaatjes
- pijnboompitjes (ong 50 gr).
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Smeer de pizzabodems in met de pesto.
- Als de oven voorverwarmd is, bak je de bodems in ongeveer 12 minuten (de rand moet lichtbruin worden).
- Kook de spinazie 1 minuut in kokend water, spoel af met koud water en dep het goed droog
- Snijd de kipfilet in kleine smalle reepjes (ik had ze nog wat te groot ;-))
- Bak de kipfilet in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Bak de pijnboompitjes heel kort in een koekenpan (ze verbranden zo!)
- Snijd de tomaatjes in kleine schijfjes.
- Als de pizza klaar is in de oven, bedek je ze met de spinazie.
- Daarna verdeel je de gebakken kipfiletstukjes over de pizza.
- Daarna voeg je de gesneden tomaatjes en pijnboompitjes toe.
- Als laatste strooi je wat Parmezaanse kaas over je pizza.
En daarna…. smullen maar!
Mijn zoon kon niet geloven dat hij een ‘bloemkool-pizzabodem’ at, want hij vond het heerlijk 😉
Maar inspiratie in het boek Pizza van Manon van Essen
Manon is de bedenker van de Magioni-kant-en-klaar pizzabodems. Het bijzondere aan deze bodems is dat het hoofdingrediënt uit groente bestaat, zoals bloemkool of bieten.
Door dit kookboek kun je ook je eigen gezonde pizzabodems maken. In allerlei verschillende kleuren, het ziet er superleuk uit!
Verder vind je in dit boek talloze recepten voor toppings. Eigenlijk maakt het niet echt uit welke bodem je kiest (of maakt). Veel pizza’s zijn echt anders dan anders. Een leuk inspiratieboek met veel kleurrijke foto’s.
Voorbeelden van pizzarecepten:
- pizza met geroosterde pompoen, salie en brie
- Mexicaanse pizza
- pizza met knoflookgamba’s en avocadocrème
- pizza met parmaham, geitenkaas en gekaramelliseerde dadels
Er is een onderverdeling tussen vegan pizzarecepten, pizzarecepten met vis en zeevruchten, pizza met vlees en gevogelte en specials (zoals pizza-partydippers).
Overigens staan er nog een aantal handige recepten in het boek, zoals lekkere salades en enkele sauzen. Bijvoorbeeld skinny pesto.
De bereiding is over het algemeen best eenvoudig. Het blijft een pizza 😉
Bij elk recept staat een foto.
Echt een leuk boek voor pizzaliefhebbers die toch wat gezonder willen eten. Ook een prima boek voor het hele gezin. Zo wordt het eten van pizza’s ineens ook een lekkere en gezonde maaltijd binnen het gezin.
Praktische informatie
Titel: Pizza
Ondertitel: Verleidelijke recepten voor homemade pizza’s op basis van groenten!
Auteur: Manon van Essen
Fotografie: Simone van den Berg (Simone’s Kitchen)
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 978 9000 366118
Aantal pagina’s: 159
Prijs: 16,99
(e-book 12,99, prima boek voor op een tablet, niet voor een e-reader)
Te koop bij o.a. Bol.com en Bookspot
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter