Deze pizza is echt heel anders. Het is een pizza zonder tomatensaus. En gemaakt met speltmeel.
Ik zat in kookboek Miljuschka’s food trucks te bladeren, dat mijn collega had gekregen. (Niet Jenny, maar een collega bij mijn interim klus.) En ik kon het natuurlijk niet laten om te kijken wat daar allemaal instaat. Deze alternatieve pizza leek me heel lekker. En dat vonden we allemaal in ons gezin.
Ik heb er een beetje mijn eigen variant van gemaakt. Wij zijn immers gek op een pizzabodem van spelt. Deze heb ik dan ook als basis gebruikt. De topping is echt verrassend anders.
Ingrediënten topping
- 1 bakje creme fraiche
- 450 gram tuinerwtjes
- sap van een halve limoen
- zout en peper naar smaak
- beetje geraspte kaas
- 1/2 teentje uitgeperste knoflook
Bereiding
Bak de bodem volgens recept. Als deze al een beetje gaar is, kun je het bakje creme fraiche hierover uitsmeren. Van de overige ingrediënten (zonder de kaas) maak je een spread met de staafmixer. Verdeel dit over de creme fraiche en doe boven op een beetje geraspte kaas.
Bak de pizza af in een minuut of 10 op 175 graden. In het boek Super Simpel Paleo staat ook een leuk recept voor een pizza zonder tomatensaus, zelfs zonder bodem van meel (maar van pPmpoen).
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
- Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023
- Makkelijk recept: basis voor een lekkere preischotel - 1 september 2023
Laat een reactie achter