Deze groentenpuree van pastinaak, koolraap, doperwtjes en asperges barst van de vitamines, mineralen en fytonutriënten. Omdat ik ervoor gekozen heb de aardappels (waar je normaal gesproken een stamppotje mee maakt) te vervangen door koolraap en pastinaak is het een nóg gezonder gerecht geworden.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 pastinaken
- 400 gr doperwtjes
- een halve koolraap
- 1 schaaltje aspergetips
- 125 ml creme fraiche
- 2 eetlepels kokos- of extra vierge olijfolie
- 2 schaaltjes tofu roerbak reepjes*
- peper, Keltisch zeezout
*NB: omdat er nogal wat nadelen kleven aan soja, raad ik wel aan sojaproducten (dus ook tofu) met mate te eten!
Bereiding
- snij de pastinaken en koolraap in reepjes
- laat de pastinaak en koolraap 5 min koken en voeg vervolgens de doperwtjes toe
- kook samen nog 10 min
- bak ondertussen de tofu in 2 eetlepels kokos of extra vierge olijfolie bruin en knapperig
- blancheer ondertussen de aspergetips
- giet de groenten af en pureer samen met de creme fraiche en wat peper en Keltisch zeezout met een staafmixer
- schep de groentenpuree op een bord en verdeel de tofu erover
- serveer met de asperges
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Dayenne van dayennefoodblog.com. Bedankt weer!
Dayenne Bos
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Laat een reactie achter