Steeds meer mensen ontwikkelen overgewicht. Het is voor de meeste mensen niet makkelijk om de kilo’s weer kwijt te raken. Als het iemand wel lukt om af te vallen, is deze manier om af te vallen vaak de enige juiste manier in hun ogen. Echter dit is lang niet altijd het geval. Neem crashdiëten van 500 calorieën per dag. Deze voorzien het lichaam niet in de voedingsstoffen die het nodig heeft en kunnen daarom schade opleveren voor de gezondheid.
Verwarring
Wat is gezonde voeding dan wel? Veel mensen vragen zich dit af. Het begrip gezonde voeding betekent voor iedereen iets anders, want mensen worden in verwarring gebracht. Zo beweren veel goede voedingsdeskundigen totaal verschillende dingen. Daarnaast staan er om de haverklap artikelen in de krant over voeding, wat wel en niet gezond zou zijn.
Iets wat vandaag in de krant komt als een gezond product, kan over een paar maanden worden aangeduid als een ongezond product. Bovendien wisselen de trends op het gebied van voeding elkaar regelmatig af. Het is dus niet vreemd dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien en niet meer weten wat normaal eten inhoudt.
Wat is normaal eten?
Het beste is om terug te gaan naar de basis. In de oertijd aten we enkel vlees, vis, groenten, fruit, noten en zaden. Natuurlijke voeding voorziet ons dan ook van de beste voedingsstoffen, dus probeer zo gevarieerd mogelijk te eten met de voeding die de natuur biedt. Let erop dat producten zo onbewerkt mogelijk zijn, dus bij voorkeur geen verpakte of bewerkte producten.
Toegevoegde E-nummers zijn vaak handig om een product bijvoorbeeld langer houdbaar te maken, maar het lichaam heeft ze niet nodig. Als je het financieel kan permitteren, koop zoveel mogelijk biologische producten. Of nog beter, kweek zelf groenten, fruit en kruiden.
Vitamines
Als je vitaminepillen neemt, kijk welke je echt nodig hebt en vervang de rest voor gezonde voedingsmiddelen. Een gezond voedingsmiddel bevat namelijk niet alleen die ene vitamine, maar veel meer gezonde voedingsstoffen tegelijkertijd. Gezond eten begint dus met terugkeren naar de basis. Vanuit daar kan de voedingskennis worden uitgebouwd.
Laat een reactie achter