Een heerlijke vreemde combinatie. We kozen voor speltpasta, maar mocht je liever kiezen voor ‘normale’ pasta kan dat natuurlijk ook. Spontaan bedacht, omdat ik nog snijbonen had liggen én trek had in pasta…
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram snijbonen
- 2 rode uitjes
- 400 gram speltpasta (elleboogjes)
- 100 gram gepelde pistachenoten
- 100 gram parmaham
- 1 bakje ricotta
- scheutje olie om in te bakken
- peper naar smaak
Bereiding pasta met snijbonen
Snij de snijbonen in schuine stukken van 2 cm breed. Kook de snijbonen in 20 minuten gaar.
Snij de rode uitjes fijn en fruit deze 3 minuten in een beetje olie. Voeg de parmaham en nootjes toe. Voeg na 3 minuten de ricotta toe. Als de snijbonen gaar zijn, kun je ze ook toevoegen. Maak de saus aan met een beetje kookvocht.
Kook in de tussentijd de pasta gaar en voeg alles bij elkaar.
Tip maak het geheel af met een beetje verse geraspte parmezaanse kaas.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024