Dayenne eet geen vlees, dus heeft ze een mooie variant gemaakt. Lees haar recept van vegetarische hamburgers, gemaakt van quinoa en zoete aardappelburgers.
Ingrediënten (12 aardappelburgers – 4 personen)
- 150 gr quinoa
- 2 middelgrote zoete aardappel (600 gr)
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 el verse tijm (alleen de blaadjes)
- olijf- of kokosolie
- peper
- sesamzaadjes
Variatie
De burgers zijn ook erg lekker met linzen, kikkererwten of wat feta blokjes.
Bereiding
Was en kook de quinoa volgens de verpakking, in ongeveer 12 minuten gaar. Schil de zoete aardappel, snij in stukken en kook in ongeveer 8 minuten. Snij de sjalotjes en knoflook fijn en fruit op laag vuur aan in 1 el olijf- of kokosolie. Giet de zoete aardappel af en stamp met 1 el olijf- of kokosolie tot een puree. Breng de puree op smaak met de tijm en wat peper, voeg de ui/knoflook en de quinoa toe en roer het geheel goed door. Vorm 12 balletjes (ter grootte van een golfbal), ik heb hier een ijstang voor gebruikt. Je kunt de burgers nu in de oven of in een koekenpan bakken (in een koekenpan worden ze lekker krokant!)
Bereiding oven
Leg de balletjes op een bakplaat en druk ze iets plat (tot een burger), besprenkel vervolgens met sesamzaadjes en een beetje olijf- of kokosolie
Bereiding koekenpan
Verwarm wat olijf- of kokosolie in een koekenpan, leg 3 balletjes in de pan en druk ze iets plat (tot een burger), besprenkel met sesamzaadjes en bak de burgers om-en-om krokant (let op: pas omdraaien als ze echt krokant zijn, anders vallen ze uit elkaar!)
Eet smakelijk!
Dayenne van Dayenne’s foodblog heeft dit heerlijke recept opgesteld. Volgens ons ook heel lekker van de grillplaat.
Dayenne Bos
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Laat een reactie achter