Dit recept is een gezonde variant van de repen die je bij de benzinepomp vindt als je ‘lekkere’ trek hebt. Maak een voorraadje van deze raw choco-pinda repen en bewaar ze in de vriezer. Dan kun je altijd gezond genieten tijdens de lekkere trek! Let wel op, deze betere snacks bevatten ook de nodige kilocalorieën, dus eet het met mate. Het vult wel goed trouwens, dus dat scheelt.
Ingrediënten voor ca. 20 stuks:
- 400 gr verse dadels, ontpit (of gedroogde, week ze dan even 10 min. in heet water)
- 95 gr 100 % natuurlijke pindakaas zonder suiker en toevoegingen
- 2 tl vanille extract
- 15 gr gepofte quinoa
- 70 gr ongezouten ongebrande pinda’s, grof gehakt
- 160 gr rauwe biologische 70 % donkere chocola, gesmolten (bijv. Vivani puur 75% met kokosbloesemsuiker)
optioneel: flinke snuf zeezout, grof gemalen
Bereiding
Doe de dadels, pindakaas en vanille extract in de keukenmachine en laat deze 3 – 4 minuten draaien of totdat het mengsel een compacte bal vormt. Doe het mengsel in een bak en voeg de gepofte rijst, de pinda’s en eventueel het zeezout toe. Roer goed door.
Doe het mengsel in een met bakpapier beklede (cake)vorm en druk goed aan.
Giet de gesmolten chocola erover heen en smeer uit met een paletmes.
Zet in de vriezer voor 20 tot 30 minuten. Haal dan het mengsel uit de vorm en snijd in stukken. Beaar deze choco-pinda repen in een afgesloten doos.
Geniet!
Annemarie Arends
Laatste berichten van Annemarie Arends (toon alles)
- Boekreview De Flexikok | handig als je een vegetarische kind thuis hebt wonen! - 4 juli 2018
- Groentelasagne met mascarpone - 25 mei 2018
- Boek Oogstkoken – van het magazine Seasons - 15 maart 2018
Laat een reactie achter