Kort geleden kreeg ik een zomerse Foodybox waarin ook wat verse ingrediënten zaten, zoals een rode paprika, prei en trostomaten. Allemaal Van Eigen Bodem. Het zag er zo lekker uit, ik wilde niet te lang wachten met dit eten. En omdat ik niet zo’n liefhebber ben van koken, heb ik een snelle maaltijd gemaakt met wat eenvoudige ingrediënten:
- 300 gram rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
- 2 tortillawraps
- 1 bol mozzarella
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 4 middelgrote (tros)tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- bakje mascarpone of blauweschimmelkaas (ongeveer 50-75 gram)
Voor mij was het een beetje experimenteren en daar ben ik eigenlijk niet zo van (Vanessa juist wel). Toch pakte dit recept verrassend goed uit en vonden mijn man en ik het echt superlekker. Dit gaan we vaker maken!
Hieronder vind je het recept. Ik heb het gemaakt met blauweschimmelkaas (Roquefort).
Blauweschimmelkaas gezond?
Het lijkt net of het toevoegen van kaas de gehaktschotel ongezond maakt. De mascarpone maakt het geheel inderdaad wat vetter en heeft redelijk veel calorieën en verzadigde vetten. Omdat veel mensen geen blauweschimmelkaas lusten, hebben we gekozen voor mascarpone.
De blauweschimmelkaas bevat ook veel calorieën en verzadigde vetten, maar die heeft daarnaast ook grote voordelen voor je gezondheid blijkt uit studies (bron). Dit naar aanleiding van de Fransen die ondanks het vele kaasgebruik toch slank blijven en minder risico lijken te hebben op hart- en vaataandoeningen.
Weet je dat blauweschimmelkaas zoals Roquefort heel goed is voor je huid en darmflora én dat het helpt tegen ontstekingen in je lichaam? Ook kan het bescherming bieden tegen cardiovasculaire aandoeningen. Sla nu niet meteen een hele lading blauwe kaas in, maar af en toe wat gefermenteerde blauwe kaas, heeft dus ook zo z’n voordelen!
Hoe maak je deze gehaktschotel?
Snijd de paprika in stukken, verwijder de zaadjes en snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijdt die ook in stukken. Bak dit alvast gaar in een koekenpan in een klein beetje olie. Ga ondertussen de prei snijden en pers de knoflook.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Als de paprika en ui gaar zijn, voeg je het gehakt toe en blijf het regelmatig omscheppen. Als het gehakt al een beetje begint te garen, voeg je de in stukken gesneden prei toe en knoflook erbij. Blijf op hoog vuur het eten omscheppen en snijdt de tomaten. Na ongeveer 5 minuten kun je de tomaten erbij doen en schep weer goed door. Voeg op het laatst de mascarpone of blauweschimmelkaas toe, tot het gesmolten is en goed gemengd.
Snijdt ondertussen de mozzarella in plakjes. Vet een ovenschaal in met wat olie en doe het mengsel vanuit de koekenpan in de ovenschaal. Leg de plakjes mozzarella erover. Als je nog wat tomaat over hebt, kun je ook wat plakjes tomaat er bovenop leggen. Bak het geheel af in de oven gedurende 10 minuten.
Bak de tortillawraps even in ongeveer 15 seconden aan beide zijden in de koekenpan. Schep de gehaktschotel op de tortillawrap. Eventueel kun je het nog garneren met wat komkommer of rucola, alleen dat had ik zelf nu niet in huis.
In plaats van een wrap kun je ook kiezen voor Turks brood, stokbrood of naanbrood. En zonder brood of wrap smaakt het ook prima!
Als je het bakt met mascarpone zou je nog wat extra kruiden kunnen toevoegen, zoals bijvoorbeeld peper en zout en/of basilicum.
Eet smakelijk!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter