Het is weer rabarbertijd! Het seizoen loopt van mei tot en met juli. Dan groeit de rabarber in de buitenlucht. Andere maanden wordt de groei geforceerd en groeit het in kassen.
Niet iedereen kan de bitterzure smaak waarderen en vele mensen eten het met grote hoeveelheden suiker.
Zelf ben ik dol op rabarber, maar mag het van mij ook wel een beetje zoet aan toegevoegd worden! Deze muffins zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje.
Voor circa 12 stuks
- 250 gr speltmeel
- 200 gr rabarber (4 kleine stelen had ik)
- 3 kleine eieren
- 100 gr kokosbloesemsuiker
- 10 druppels stevia
- 1 sinaasappel (sap + rasp)
- 2 handjes walnoten
- 1 tl bakingsoda of 2 tl bakpoeder
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Klop de eieren los (met de hand of je keukenmachine)
- Voeg de kokosbloesemsuiker en stevia toe
- Mix het even goed door
- Was de rabarber en snijd in kleine stukjes
- Voeg een laagje water toe aan een pannetje, voeg de rabarber toe en zet op laag vuur voor ongeveer 8 minuten (het mag niet koken)
- Rasp en pers de sinaasappel en voeg toe
- Voeg het meel de bakingsoda/bakpoeder toe aan het mengsel
- Giet het water af uit het pannetje en voeg de rabarber stukjes met de hand toe
- Snijd de walnoten in (grove) stukjes en meng dit goed door het mengsel
- Verdeel over de muffinvormpjes en zet voor ongeveer 18 minuten in de oven
Geniet ervan!
—
Wij hebben dit heerlijke seizoensgebonden recept gekregen van Marlijn. Neem een kijkje op haar profiel hieronder!
Laatste berichten van Marlijn Claessens (toon alles)
- Gezonde rabarbermuffins - 28 april 2016
- Wat is candida en hoe voorkom je dit met voeding? - 10 januari 2016
Laat een reactie achter