Zoals jullie weten is het heel gezond om noten en zaden te eten. Oké, niet teveel, want het heeft ook de nodige calorieën, maar het is zeker een heel gezond en verantwoord tussendoortje. En als je zo’n stevig pittenbrood maakt om uit te delen, dan weet je zeker dat je succes hebt! Ook heerlijk om een plakje mee te nemen naar je werk voor een verantwoord tussendoortje.
Ingrediënten:
- 120 g pompoenpitten
- 120 g zonnebloempitten
- 100 g lijnzaad
- 100 g chiazaad
- 75 g sesamzaad
- 50 g cashewnoten
- 50 g witte amandelen
- 50 g bruine amandelen
- 50 g hazelnoten
- 2 el kokosolie
- 5 eieren
- 5/6 vijgen
Hoe maak je dit pittenbrood klaar?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle zaden en noten bij elkaar in een kom.
Smelt de kokosolie en voeg deze bij de noten en zaden.
Snijd de vijgen in kleine stukjes en voeg deze erbij.
Voeg één voor één de eieren toe en roer het ondertussen goed door.
Verdeel de noten en zaden in een bakvorm en bak het stevige pitten brood af in 60/70 minuten.
Laat het brood afkoelen en snijd het dan in dunne plakjes!
Eet smakelijk!
—
(red) Dit recept hebben wij van onze inspirerende gastblogger Annemiek Eekelder gekregen. Zij heeft ook een eigen FB-pagina met veel gezonde en lekkere recepten. Bekijk haar profiel hieronder!
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter