• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Recept voor een stevig pittenbrood

Recept voor een stevig pittenbrood

Laatste update: 6 juni 2017 - Door Annemiek Eekelder | Leestijd ca. 2 minuten

Zoals jullie weten is het heel gezond om noten en zaden te eten. Oké, niet teveel, want het heeft ook de nodige calorieën, maar het is zeker een heel gezond en verantwoord tussendoortje. En als je zo’n stevig pittenbrood maakt om uit te delen, dan weet je zeker dat je succes hebt! Ook heerlijk om een plakje mee te nemen naar je werk voor een verantwoord tussendoortje.

Recept voor een stevig pittenbrood

Ingrediënten:

  • 120 g pompoenpitten
  • 120 g zonnebloempitten
  • 100 g lijnzaad
  • 100 g chiazaad
  • 75 g sesamzaad
  • 50 g cashewnoten
  • 50 g witte amandelen
  • 50 g bruine amandelen
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el kokosolie
  • 5 eieren
  • 5/6 vijgen

Hoe maak je dit pittenbrood klaar?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle zaden en noten bij elkaar in een kom.
Smelt de kokosolie en voeg deze bij de noten en zaden.
Snijd de vijgen in kleine stukjes en voeg deze erbij.
Voeg één voor één de eieren toe en roer het ondertussen goed door.
Verdeel de noten en zaden in een bakvorm en bak het stevige pitten brood af in 60/70 minuten.

Laat het brood afkoelen en snijd het dan in dunne plakjes!

Eet smakelijk!

—
(red) Dit recept hebben wij van onze inspirerende gastblogger Annemiek Eekelder gekregen. Zij heeft ook een eigen FB-pagina met veel gezonde en lekkere recepten. Bekijk haar profiel hieronder!




Misschien vind je dit ook interessant:

  • Recept voor gezonde mueslirepen
    Recept voor gezonde mueslirepen
  • Verse noten, ook als gezond tussendoortje
    Verse noten, ook als gezond tussendoortje
  • superfood-ontbijt-chia
    Ontbijt met superfood: chiazaad
  • chocolade-met-gepofte-rijst
    Chocolade met gepofte rijst, een gezond zoet tussendoortje
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemiek Eekelder

Onbewerkte, pure voeding. Positieviteit, yoga, wandelen, natuurlijke lichaamsverzorging en cosmetica. Gezond leven. Dat is mijn passie! Ik ben Annemiek Eekelder. Ik inspireer, motiveer en ik deel mijn kennis graag mensen om gezonder te gaan leven, dit doe ik op mijn website MOOI gezond. Hier vind je recepten (met onbewerkt, e-nummer vrije en biologische ingrediënten), beauty tips (met natuurlijke onbewerkte huidverzorgingsproducten), algemene tips en weetjes voor een gezonde leefstijl!
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)

  • Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
  • Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
  • Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Annemiek eekelder, gezond recept, noten, pittenbrood, zaden

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.

<script>” title=”<script>
<script>

<style>

  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Griekse Yoghurt, hoe gezond is dat nou eigenlijk?
  • Tips voor het afvallen met eiwitten
  • Mango-Kokos-Sorbet: Gezond en lekker Ninja Creami recept
  • Goede HIIT training voor het verminderen van buikvet​
  • Microplastics in je kleding en je huis? Dit betekent het voor je gezondheid

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven