Wist je dat je zongedroogde tomaten heel makkelijk zelf kunt maken? Zelfgemaakt zijn ze lekkerder en gezonder dan de zongedroogde tomaten uit de supermarkt. Je eet ze bijvoorbeeld bij de salade, bij de pasta, op je brood of bij de borrel.
Wat heb je nodig?
- 500 g tros tomaten
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes verse tijm
- 2 takje gedroogde rozemarijn
- olijfolie
Bereiding van de zongedroogde tomaten
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Was de tomaten en snijd ze in 4 partjes. Was de verse tijm en haal de ’takjes’ eraf. Pers de knoflook uit en meng deze met de tijm, rozemarijn en de olijfolie door elkaar. Besprenkel de tomaten met de olijfolie en leg ze op het bakpapier.
Bak ze in minimaal 2 uur af, mocht de onderkant heel nat zijn, dan kun je deze evt. na een uurtje omdraaien (dus even goed in de gaten houden). Als ze nog te zacht zijn doe je ze weer even de oven in voor ongeveer 15 tot 30 minuten.
Laat ze afkoelen en leg ze dan in een schone pot die goed afsluit. Vul de pot met olijfolie tot de tomaten onder de olie staan. Zo blijven ze ongeveer nog 2 weken goed!
Eet smakelijk!
(Red) Dit heerlijke en gezonde recept hebben wij van Annemiek! Ze heeft nog veel meer gezonde recepten op haar Facebookpagina Mooi Gezond staan.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter