Dit is een recept voor een veelzijdige salade met asperges! De groente van het seizoen.
Wist je dat witte asperges onder de grond groeien, terwijl groene asperges boven de grond groeien?
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram gekookte aardappelen
- 500 gram groene asperges
- 250 gram peultjes
- 2 little gem gesneden
- 200 gram cherrytomaten
- 5 eetlepels olijfolie
- 300 gram verse zachte geitenkaas
- 1 citroen in partjes
- 1,5 eetlepel tapenade van zongedroogde tomaten
Kook de asperges 3 minuten in zout water. Doe de peultjes de laatste minuut bij de asperges. Giet dit af. Roer de tapenade en olie door elkaar. Doe alle groente in een grote kom. Roer dit door elkaar met de tapenade/olie.
Verdeel de salade over de borden, verbrokkel de geitenkaas hierover en serveer het geheel met een partje citroen.
Bewaartip: Thuis kan de asperge enkele dagen bewaard worden door ze in een afgesloten plastic zak en/of overdekt met een natte handdoek in de koelkast te leggen.
Wijntip
Een heerlijke Chateau Le Grand Verdus Blanc met de smaak van witte bloemen, perzik en meloen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi - 28 maart 2023
- Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond - 22 maart 2023
- De VIV-methode: Afvallen zonder dieet tijdens de overgang - 14 maart 2023