Speltpannenkoeken zijn een heerlijk alternatief voor traditionele pannenkoeken en passen prima bij een gezonde leefstijl. Zoals deze speltpannenkoek met verse aardbeien en yoghurt (of soja yoghurt). Een heerlijk nagerecht, al kun je het natuurlijk ook als lunch of snelle maaltijd eten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 speltpannenkoeken. Bekijk ons basisrecept voor speltpannenkoeken – voeg verhoudingsgewijs iets meer water toe voor een dunnere pannenkoek, kortom een flensje.
- 250 gram aardbeien
- 200 gram Griekse yoghurt of Soya yoghurt variatie
Bereiding
Bak de pannenkoeken. Dit kun je ook vooraf doen, maar warm ze wel even op voor je het dessert gaat eten.
Verdeel de yoghurt en de aardbeien op de speltpannenkoeken. Vouw de pannenkoek half dicht en je hebt een heerlijk dessert. Altijd feestelijk!
Variatie: Je kunt ook wat Stevia toevoegen aan de yoghurt voor de zoetekauwen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024