Deze koude quinoa (lunch) salade is super lekker én super gezond omdat hij bomvol gezonde groente zit. Absoluut één van mijn favorieten! Op maandag maak ik vaak een grote bak, waar ik vervolgens de rest van de week van kan eten.
Ingrediënten (2 á 3 personen)
- 150 gr quinoa
- 1 stronk broccoli
- 1 bos groene asperges
- 1 zak slamelange
- 1 doosje (gekleurde) tomaatjes
- 1 avocado
- 1 el (citroen)olijfolie
- vers (!) geraspte Grana Padano (Parmezaanse schapenkaas)
- 2 rode puntpaprika’s
- bers gemalen peper
- bosje kruiden naar smaak (ik had koriander maar basilicum kan ook)
Variatie: in plaats van Grana Padano kun je ook feta of geitenkaas gebruiken, ook lekker met een handje gehakte (wal)noten of pijnboompitjes
Hoe maak je het (25 min)
- spoel/was de quinoa en kook vervolgens volgens de verpakking gaar, laat vervolgens even afkoelen
- snij de broccoli in kleine roosjes en de asperges in kleine stukjes (houd de kopjes heel)
- kook of stoom in 5 min beetgaar (de broccoli en asperges moeten beetgaar zijn, nog mooi groen van kleur en met een beetje een ‘bite’ dus)
- spoel na het koken de groenten af met koud water
- snij de tomaatjes in vieren, de punt paprika’s in reepjes en de avocado in kleine blokjes
- meng in een schaal de (afgekoelde) quinoa, cherry tomaatjes, sla, asperges, broccoli, basilicum, olijfolie en wat peper
- serveer met de Grana Padano en de kruiden
De salade is koud of op kamertemperatuur het lekkerst
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Dayenne van dayennefoodblog.com. Bedankt weer!
Tip van Goed eten Gezond leven
Neem deze lekkere salade ook eens mee als je gaat picknicken. Daarvoor bestaan handige meeneemboxen voor salades. Er zit een ingebouwd koelelement in.
Dayenne Bos
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Leanne zegt
Vraag, avocado word heel snel bruin. Als je dit op maandag maakt is het toch vanaf dinsdag niet meer lekker? En word de sla niet heel slap?
Caroline zegt
Grana Padano is een harde Italiaanse kaas gemaakt van koemelk en niet van schapenmelk.
De naam komt van grana, korrels van de gemalen kaas, en Padano, de Italiaanse benaming voor de Povlakte. Grana Padano lijkt veel op Parmezaanse kaas, waar hij dan ook vaak mee verward wordt. In tegenstelling tot Parmezaanse kaas, die alleen gemaakt mag worden volgens strenge regels en in een beperkt gebied in de omgeving van Parma, wordt Grana Padano in een groot deel van Noord-Italië, van de Povlakte tot in de Dolomieten, geproduceerd. De kaas is niet zo vet, en wordt langzaam gerijpt van melk van koeien die op grasweiden grazen.
Dayenne zegt
Hoi Caroline,
Er zijn ook diverse Grana Padano van schapenmelk te koop hoor 🙂