Uit het nieuwe boek Puur & Lichter (binnenkort boekverslag op deze site) heb ik deze lekkere tomaten-ham-salade gemaakt. Heerlijk als lunch!
Dit kookboek is best bijzonder, want het is een samenwerking tussen de bekende bestseller auteurs Pascale Naessens en William Cortvriendt. Over beiden hebben we al eerder op deze site geschreven. William is arts en schreef onder andere Hoe word je 100. De recepten zijn van Pascale, zij staat bekend om haar gezonde en pure recepten.
Ik zocht vandaag een snel recept voor een snelle lunch (die wat later was geworden) en dit was makkelijk, gezond en lekker! Het recept is met bladpeterselie, maar de volgende keer zou ik zelf kiezen voor rucola. Maar dat is een kwestie van smaak.
Ingrediënten tomaten-ham-salade
(voor 2 personen, maar als je een stevige lunch wilt hebben, kun je dit waarschijnlijk alleen ook prima eten).
- 2 tomaten
- 100 gram gedroogde ham
- 50 gram geroosterde hazelnoten
- handvol bladpeterselie (of kies voor bijvoorbeeld rucola)
- olijfolie
- peper/zout
Hoe maak je dit recept klaar?
Snijd de (gewassen) tomaten in plakjes. Besprenkel de tomaten met een beetje olijfolie en wat peper. Voeg eventueel ook wat zout toe.
Scheur de ham in repen en leg ze over de plakjes tomaten.
Hak de peterselie (of bijvoorbeeld rucola) én de hazelnoten in kleine stukjes en verdeel die over de ‘salade’.
En genieten maar!
Variatip
Als ik het de volgende keer maak, zou ik het dus met rucola doen. Maar, je kunt er nog meer mee variëren wat mij betreft. Bijvoorbeeld door wat geitenkaas erover te verkruimelen of een combi met walnoten (overigens raadt Pascale de combi vlees/kaas niet aan).
Wil je alvast zien hoe het boek Puur & Lichter eruit ziet? Bekijk het inkijkexemplaar bij Bol.com.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Van Ryckeghem zegt
Dag Jenny
Fijne recensie van het boek. De rucola is een goede tip. Jammer dat je in jouw recept het alternatief geitenkaas vermeldt. Volgens de visie van Pascale Naessens eet je beter vlees en kaas gescheiden van elkaar.
Vriendelijke groet
Inge
Jenny zegt
Beste Inge,
dank je wel voor je reactie en de goede opmerking. Ik heb het meteen verwerkt in de recensie.
Hartelijke groeten,
Jenny