Eenvoudig koken met weinig ingrediënten is in. De populaire en bekende bestsellerschrijfster Pascale Naessens doet hier ook aan mee. Ik ben overigens dol op dit soort boeken!
Ik heb al vaker over de boeken van Pascale Naessens geschreven. Naessens komt uit België en is daar zeer populair. Maar ook in Nederland omarmen we inmiddels Pascale Naessens. Want haar boeken zien er fantastisch uit en hierin staan echt heerlijke, pure, gezonde recepten. Ook ideaal voor mensen met diabetes, maar natuurlijk zijn deze recepten voor iedereen goed die graag gezond eet.
Nog eenvoudiger, met 4 ingrediënten
In dit nieuwste boek van Pascale Naessens staan niet alleen recepten, maar ook uitleg over haar methode. Zo raadt Naessens aan om groenten te combineren met of eiwitten of koolhydraten. Maar eiwitten en koolhydraten combineren is geen goed idee. Alles moet in balans zijn en dat betekent dat je zo min mogelijk geraffineerde voeding eet, maar wel veel verse groenten en fruit.
Dat dit geen saaie recepten oplevert, zelfs niet als je kookt met 4 ingrediënten, bewijst dit boek wel. Een greep uit de recepten die in dit boek staan:
- Roodlof met geitenkaas en noten
- Gewokte kip met groenten en pinda’s
- Gevulde tomaten met feta en courgette
- Rosé gebakken zalm met krokant vel en gesmoorde lente-uitjes
- Courgettetaart (deze heeft Vanessa gemaakt, hier vind je het recept)
- Pizza van amandelmeel
- Eenpansgerecht met heerlijke Italiaanse smaken
- Smeuïg chocoladetaartje
Hoe is het boek ingedeeld?
Alle recepten bevatten dus slechts 4 ingrediënten. Daarnaast zijn de recepten ingedeeld op de tijd dat het koken duurt. Nog iets dat het koken eenvoudig maakt.
De indeling is als volgt:
- Klaar in 10 minuten
- Klaar in 15 minuten
- Klaar in 20 minuten
- Klaar in 25 minuten
- De oven doet het werk
- Chic
- Snelle desserts
Verder vind je in het boek dus allerlei informatie over gezond koken. Zoals:
- Gematigd koolhydraatarme mediterrane voeding
- Wat is het verschil tussen low carb en keto?
- Is gezonder eten een bevrijding of een beknotting?
Het is overigens allemaal heel persoonlijk opgeschreven. Naessens vertelt waarom ze bepaalde keuzes maakt qua voeding en legt ook uit wat hier zo goed aan is. Dit maakt dit nieuwe boek van Naessens toch weer heel interessant voor mensen die graag gezonder willen eten en geïnspireerd willen worden.
Hoe ziet het boek eruit?
Dat vind ik steeds zo leuk van de kook- en leefstijlboeken van Pascale Naessens; die zien er prachtig uit!
Een harde kaft, met een fijne opmaak en hele mooie foto’s. Zowel van de recepten als sfeerfoto’s.
Je ontdekt steeds meer in haar boeken. Ook in dit boek. Ik begin altijd met het vluchtig doorbladeren. Dat geeft natuurlijk een eerste indruk. Maar elke keer ben ik weer verrast over de inhoud als ik het boek beter doorneem. Het is gewoon heel compleet en de recepten zijn origineel en afwisselend.
Oké, ik ben dus best positief 😉
Het is trouwens ook een heel mooi kookboek om cadeau te geven.
Praktische informatie
Titel: Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten
Auteur: Pascale Naessens
Fotograaf: Roos Mestdagh, Wout Hendrickx, Ramon de Llano
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 978 94 014 55527
Aantal bladzijden: 222
Prijs: 25,99
Te koop bij de boekhandel en Bol.com
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Limoen vs Citroen: Wat is het verschil? - 13 oktober 2024
- Paardenbloem, een natuurlijk medicijn bij bepaalde gezondheidsproblemen - 13 oktober 2024
- Herbalife lanceert kauwbare voedingssupplementen voor het hele gezin - 11 oktober 2024
Laat een reactie achter