• Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Volg ons op FacebookVolg ons op TwitterVolg ons op PinterestVolg ons op InstagramVolg ons op Youtube

Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
  • Gezond leven
  • Recepten
  • Afvallen
  • Sport
  • Boeken
  • Erop uit
  • WellnessVakanties
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Desserts
  • Tussendoortjes
  • Drinken
  • Koolhydraatarm
  • Vegan
Je bent nu hier: Home / Recepten / Courgettetaart maken met 4 ingrediënten

Courgettetaart maken met 4 ingrediënten

Door Vanessa

Dit heerlijke recept heb ik uit het boek Nog eenvoudiger 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Ik was meteen enthousiast en het ziet er in het boek ook heerlijk uit. Ik was benieuwd of ik dit ook zo kon maken. Bovendien is het een heel gezond recept met pure ingrediënten. Daar houd ik van 🙂

En, het is gelukt! Ik deel graag dit recept met jullie (onderaan zien jullie de foto uit het boek van Pascale Naessens). Je kunt de courgettetaart eten als lunch, of als bijgerecht bij het avondeten.

Recept courgettetaart

Ingrediënten:

  • 2 courgettes (groen, geel of gemengd). Ik heb de gele gebruikt.
  • 3 eieren
  • 200 gram gruyère
  • een handvol gehakte bladpeterselie

Recept courgettetaart van Pascale NaessensHoe maak je deze courgettetaart?

De oven verwarm je voor op 180 graden. Je mengt de eieren, drie kwart van de Gruyère en de bladpeterselie. De courgettes snijd je in plakjes. Dat gaat het makkelijkste met een mandoline of eventueel een goede kaasschaaf.

Gebruik een ronde ovenschaal of springvorm en bedek die met boterpapier. Giet er de helft van het mengsel in en schik daarover de courgetteplakjes (lekker royaal) in een mooie cirkel. Giet er de rest van het eimengsel over en strooi het restant van de Gruyère over de taart. Bak de courgettetaart 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Courgettetaart recept

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Groente met dikke saus van bloemkoolpuree uit de challenge van Pascale NaessensGroente met dikke saus van bloemkoolpuree uit de…
  • Met 4 ingrediënten koken, nieuwste boek Pascale NaessensMet 4 ingrediënten koken, nieuwste boek Pascale Naessens
  • Tomaten-ham-salade uit het boek van Cortvriendt en NaessensTomaten-ham-salade uit het boek van Cortvriendt en Naessens

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis gezonde inspiratie

Ik ontvang graag 1x per week gratis een overzicht met recepten en inspirerende artikelen van Goed eten Gezond leven:

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Meest recente berichten

  • Lunchen bij een biologische kwekerij in Zwolle (met eigen bakkerij)
  • 10 redenen om vaker kiemen te eten
  • Help, ik krijg al stress als ik aan eten denk!
  • De juiste kleding tijdens het hardlopen
  • Lekker groente eten met een gezonde kapsalon
BlogSociety

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Zijn vijgen gezond?
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten!
  10. Makkelijke glutenvrije herfstrecepten

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners

Zie ook:
Wellness Vakanties


© 2019 Goed Eten Gezond Leven