Dit heerlijke recept heb ik uit het boek Nog eenvoudiger 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Ik was meteen enthousiast en het ziet er in het boek ook heerlijk uit. Ik was benieuwd of ik dit ook zo kon maken. Bovendien is het een heel gezond recept met pure ingrediënten. Daar houd ik van 🙂
En, het is gelukt! Ik deel graag dit recept met jullie (onderaan zien jullie de foto uit het boek van Pascale Naessens). Je kunt de courgettetaart eten als lunch, of als bijgerecht bij het avondeten.
Ingrediënten:
- 2 courgettes (groen, geel of gemengd). Ik heb de gele gebruikt.
- 3 eieren
- 200 gram gruyère
- een handvol gehakte bladpeterselie
Hoe maak je deze courgettetaart?
De oven verwarm je voor op 180 graden. Je mengt de eieren, drie kwart van de Gruyère en de bladpeterselie. De courgettes snijd je in plakjes. Dat gaat het makkelijkste met een mandoline of eventueel een goede kaasschaaf.
Gebruik een ronde ovenschaal of springvorm en bedek die met boterpapier. Giet er de helft van het mengsel in en schik daarover de courgetteplakjes (lekker royaal) in een mooie cirkel. Giet er de rest van het eimengsel over en strooi het restant van de Gruyère over de taart. Bak de courgettetaart 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!