Dit is een heerlijk gezond recept voor een zomerse salade met witlof, pruim en geitenkaas. Verrassend toch?
Ik (Jenny) heb nog niet de gelegenheid gehad om deze salade zelf te maken, maar wilde dit recept van Irene toch alvast met jullie delen. Want het lijkt mij heerlijk, zowel als lunch als bij het avondeten.
Recept van Ineke van Gent:
Ingrediënten witlofsalade
- 3 stronken witlof
- 6 pruimen
- 75 gram geitenkaas
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel honing
- 25 gram pijnboompitten
- peper
Bereiding
Verwijder van twee stronken witlof de onderkant en het (bittere) hart en snijd in kleine stukjes. Spoel af in een vergiet.
Gebruik van de derde stronk de bladeren in zijn geheel (spoel ook even af met koud water). Leg deze op een bord in een mooi rondje.
Van de in kleine stukjes gesneden witlof pak je een handvol en die leg je in het midden op de bladeren.
Snijd de pruimen in vieren en meng ze met de witlof en twee eetlepels honing.
Zet een pan op het vuur, en voeg de boter toe. Als de boter lichtbruin is voeg je de witlof en pruimen toe. Bak door tot de witlof nog een lichte bite heeft en de pruimen zacht zijn.
Leg dit mengsel op de rauwe witlof en garneer met in stukjes gesneden zachte geitenkaas en de pijnboompitten.
Garneer met versgemalen peper en serveer met (geroosterd) brood.
Eet smakelijk
Dit recept voor een witlofsalade met pruimen en geitenkaas komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter