• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Zalm gerookt in thee met wasabi aardappel koekjes

Zalm gerookt in thee met wasabi aardappel koekjes

Laatste update: 8 december 2017 - Door Andrea Janssen | Leestijd ca. 2 minuten

zalm gerookt in theeVis, een natuurlijke leverancier van Omega 3-vetzuren. Die zijn goed voor een heleboel dingen, waaronder concentratie. Dat is natuurlijk hartstikke belangrijk voor kinderen. Daarom wordt aangeraden om minimaal 2 x in de week vis te eten.

En ook met vis kun je eindeloos variëren. Heb je wel eens zelf vis gerookt? Nee, dan hieronder een recept met een heerlijke zalm gerookt in groene thee met wasabi aardappeltjes.

Het zal zeker in de smaak vallen:

Ingrediënten

Zalm

  • 450 gram zalmfilet, zonder vel
  • 120 ml mirin
  • 120 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 40 gram gember, julienne gesneden
  • 1 theelepel geroosterde zwarte peperkorrels

Rookmengsel

  • 200 gram rijst
  • 250 gram suiker
  • 250 ml sterke groene thee
  • aluminiumfolie
  • 2 natte doeken

Wasabi aardappelkoekjes

  • 500 gram in zout gaar gekookte aardappelen
  • 1 eetlepel boter
  • 2 bosuitjes fijn gesneden
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 2 theelepels wasabi pasta
  • zout en zwarte peper
  • 130 gram bloem
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 150 gram paneermeel

Materialen

  • Stoommandje of stoompan
  • Natgemaakte theedoeken
  • Wok
  • Frituur

Bereiding

Zalm

Snijdt de zalm in vier gelijke delen. Meng de mirin, water, suiker en het zout en roer dit totdat alles is opgelost. Lukt dit niet meteen, verwarm het dan heel licht op een laag vuur terwijl je blijft roeren.

Voeg de gember en peperkorrels toe en laat de zalm hier een uur in marineren. Neem een stoommandje en plaats de zalm hierin. De pan die je gebruikt onder het stoommandje bekleedt je de binnenzijde met aluminiumfolie (dat scheelt een hoop poetswerk). Doe daarop de thee, rijst en suiker. Goed mengen en op laag vuur aan de kook laten komen. Of gebruik een rookoven.

Wanneer het begint te stomen zet je het stoommandje erboven op. Maak de randen dicht met de vochtige doeken en laat dit 15 minuten op laag vuur stomen. Zet het vuur uit en laat het nogmaals 15 minuten staan. De zalm is dan medium gestoomd.

Wasabi aardappel koekjes

Meng in een kom de warme aardappels met de boter. Meng de uitjes, mierikswortel en wasabipasta erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm het aardappelmengsel in bolletjes van ongeveer 6 cm doorsnee. Wentel de koekjes in de bloem, het ei en vervolgens het paneermeel. Frituur de koekjes bij 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Dit recept is opgesteld door Andrea van4pure.nl. Een van onze vaste gastbloggers. Andrea, bedankt!
Tip: lekker met gestoomde boontjes uit een stoompan!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Een vegetarische zalm bakken. Gezond recept met salade!
    Een vegetarische zalm bakken. Gezond recept met salade!
  • Zalm in witte wijnsaus met aardappelvenkel schotel
    Zalm in witte wijnsaus met aardappelvenkel schotel
  • Hartige taart met doperwtjes en zalm
    Hartige taart met doperwtjes en zalm

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: gastblog, vis roken

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker
  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
  • Doe dit om angst te verminderen en beter te slapen!
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Manifesteren voor nuchtere mensen: 7 stappen!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven