Crumble kun je met allerlei vruchten maken. Appel is wel old time favorite bij velen, maar het is ook mogelijk met peer, rabarber, aardbei, banaan of wat je zelf maar wilt. Lees mijn recept om zelf apple crumble (appelkruimel) te maken.
Ingrediënten
- 450 gram appels of ander fruit
- eventueel 50 gram palmsuiker (vervanging bruine basterdsuiker)
- 1 theelepel kaneel
- 200 gram ongezouten boter
- 150 gram kokosbloesemsuiker
- 300 gram gezeefde speltbloem
Bereiding
We kunnen aan de slag met het maken van de apple crumble. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd het fruit in kleine stukjes, (meng met palmsuiker), kaneel en rozijnen en doe dit in een ingevette ovenschaal.
Smelt de boter op een laag vuur en meng meel en kokosbloesemsuiker er door heen, tot het een kruimelige substantie is geworden. Doe de crumble over het fruit en zet het 45 minuten in de oven.
Serveer met yoghurt, roomijs of (zelfgemaakte) vanillevla.
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter