Laatst heb ik een gek experiment gedaan. Ik heb zelf een gezichtsmasker gemaakt. Het was een leuke en heerlijke ervaring. Het is vrij eenvoudig!
Ingrediënten voor een pot gezichtsmasker (2x)
- 100 gram biologische havermeel (of maal havermout met de staafmixer tot meel)
- 1 el. biologische honing
- 1 el. biologische kokosolie
Het is hierbij echt beter om biologische producten te gebruiken, omdat het zo je huid in trekt.
Bereiding
Mix alle ingrediënten door elkaar met een staafmixer. Door de warmte van de mixer, wordt de kokosolie zacht.
Doe het masker vervolgens 15-20 minuten op je gezicht. Zorg wel voor een plek waar je rustig kunt zitten of liggen (bijvoorbeeld in bad). Doe een handdoek om. Het kan zijn dat er een beetje haver van je gezicht afvalt. Je wilt dat natuurlijk makkelijk op kunnen ruimen en niet na een ontspannend masker geïrriteerd opruimen ;-))
Geniet tijdens de 20 minuten van de heerlijke koekjesgeur!
Heb je nog wat over? Bewaar je masker in de koelkast. De kokosolie zal weer hard worden, maar door de warmte van je handen bij het volgende gebruik weer zacht worden.
Waarom is deze mix goed voor je?
- Haver helpt vocht aan te trekken en ook vast te houden
- Honing zorgt door z’n de hydraterende eigenschappen voor een snellere en betere aanmaak van nieuwe huidcellen
- Kokosolie werkt antibacterieel. Het bevat namelijk laurine- en caprinezuur. Deze stoffen vervangen de beschermende laag van je huid in plaats van hem te verwijderen of beschadigen zoals veel zeepproducten doen.
Pas wel op met kokosolie en acne. Het kan je gezicht ondanks de snel intrekkende vetten toch uitdrogen en de kwaal juist verergeren. Een voorbeeld van ons motto, luister & kijk naar je lichaam!
Bekijk ook dit recept voor huidmasker met avocado.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
cattleya zegt
Ga hwt masker van kokosolie en havermout gelijk maken.
Dank je voor het recept
Vanessa zegt
Geniet ervan!