Bij stamppotten denken we altijd aan de winter, zeker andijviestamppot. Maar in de zomer kan je ook prima een stamppot maken. Onze vaste receptenblogger Irene heeft een leuke variant uitgewerkt voor een zomerse stamppot!
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen
- 1 grote stronk andijvie
- melk
- olijfolie
- 4 tomaten
- stuk feta
- zout, peper
Bereiding
Zet de aardappelen op het vuur. Snijd ondertussen de andijvie, tomaten en feta fijn. Maak de puree, gebruik geen roomboter, maar olijfolie. Meng de andijvie, tomaat en feta door de puree en breng op smaak met zout en peper. Klaar is de zomerse stamppot!
Tip
Kook een paar tenen knoflook mee met de aardappelen en pureer mee.
Eet smakelijk
Dit recept voor een zomerstamppot komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter