Bladgroenten zijn ontzettend gezond en zouden niet mogen ontbreken in jouw voedingspatroon. Zo barsten ze van de vitaminen, mineralen en vezels maar bevatten ze relatief weinig calorieën.
Bovendien is het zo dat het eten van bladgroenten gelinkt wordt aan verschillende gezondheidsvoordelen. Zo kan het risico op obesitas, hart- en vaatziektes en een hoge bloeddruk aanzienlijk verminderd worden. (bron)
In dit artikel ontdek je 3 soorten bladgroenten die ontzettend gezond zijn en in onze top 3 staan!
1 Boerenkool
Boerenkool wordt gezien als één van de meest gezonde groente soorten op deze aarde. De reden hiervan is dat boerenkool ontzettend veel verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten bevat.
Zo bevat boerenkool ontzettend veel vitamine K, vitamine D en vitamine C. Daarnaast is boerenkool rijk aan verschillende antioxidanten die het risico op ziektes aanzienlijk verlagen.
Buiten alle gezondheidsvoordelen is boerenkool natuurlijk ook ontzettend lekker. Helemaal in de winter!
2 Spinazie
Spinazie is al jaren ontzettend populair. Zou dit komen door Popeye of door de gezondheidsvoordelen die deze bladgroente te bieden heeft?
Wat we wel zeker weten is dat spinazie een ontzettend gezonde groente is. Het mooie van spinazie is dat je het heel makkelijk kan combineren met verschillende gerechten. Zo kan het perfect door een soep, pasta, salade of zelf door een smoothie.
Daarnaast is spinazie een goede bron van vitamine C. We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk dit is voor onze gezondheid aangezien het bijdraagt aan ons immuunsysteem.
Ook hebben we nog een leuk weetje over spinazie voor de krachtsporters onder ons.Het is namelijk zo dat 30% van de calorieën in spinazie uit eiwitten bestaat. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en dragen bij een spierherstel en spieropbouw. Bovendien zorgt het voor een ‘verzadigd’ gevoel.
3 Paksoi
Dit is een groentesoort die je wellicht niet gelijk heel bekend voor komt. Het mooie van paksoi is dat deze groente het hele jaar door verkrijgbaar is. Deze groentesoort werd duizenden jaren geleden voor het eerst in China gegeten. Tegenwoordig is paksoi gelukkig overal ter wereld te krijgen en is het in vele verschillende gerechten terug te vinden.
Het mooie van paksoi is dat het – net als de andere groentes hierboven – veel voedingsstoffen bevat tegenover relatief weinig calorieën. Paksoi bevat het veel vitamine A, vitamine B en vitamine C en verschillende belangrijk mineralen als fosfor, zink, natrium, koper, mangaan en selenium.
Ook heeft paksoi verschillende gezondheidsvoordelen te bieden. Zo kan het bijdragen aan een betere gezondheid voor de botten en een lagere bloeddruk. Ook helpt het ontstekingen tegen te gaan en is het goed voor je hart- en bloedvaten.
Laatste berichten van Fitcode (toon alles)
- 3 gezonde bladgroenten die je echt regelmatig zou moeten eten - 10 februari 2019
Laat een reactie achter