Oké, deze keer heb ik gekozen voor een makkelijke optie en heb ik de verse gnocchi in de supermarkt gekocht. Daar zitten geen gluten in (verse gnocchi AH) en gevoelsmatig is het beter dan de lang houdbare variant.
Gnocchi bestaat normaalgesproken uit een combinatie van aardappelen, meel en eieren. De hoeveelheid aardappelen kan nog wel verschillen als je het kant-en-klaar koopt. Het is echt een Italiaans gerecht.
Gnocchi kun je natuurlijk ook zelf maken, maar ja dat past niet altijd in mijn drukke werkweek. Om er een gezonde gnocchi van te maken, bereid ik het verder met allemaal verse ingrediënten. Heel makkelijk en een stuk gezonder. De pesto kun je natuurlijk ook voor andere gerechten of hapjes gebruiken.
Het makkelijke van gnocchi is, dat je dit prima in fases kunt opdienen. Dochterlief had hockeytraining en was daardoor laat. Dan warm ik de gnocchi weer even op en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Zo heeft zij ook een heerlijke, voedzame maaltijd na de training.
Hoe maak je gezonde gnocchi?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 pakken verse kantenklare gnocchi
- 400 gram verse spinazie
- 2 tenen knoflook
- 2 avocado’s
- bakje zongedroogde tomaten
- 3 eetlepels olijfolie + olie om in te bakken
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram geroosterde pijnboompitjes
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze gnocchi:
Doe de spinazie, avocado, knoflook en olijfolie in een keukenmachine of blender. Mix dit tot het een heerlijke pesto wordt. Bak vervolgens de gnocchi in de olijfolie gedurende 2-3 minuten.
Verdeel de gnocchi over de borden. Voor degenen die meteen gaan eten, verdeel je de pesto en de tomaatjes over de gnocchi. Strooi daarna de geroosterde pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas erover heen.
Eet smakelijk!
PS Heb je vragen over dit recept? Stel ze gerust hieronder!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter