Onlangs zat ik naar een kookprogramma te kijken. De kok maakte een soort lasagne gerecht, zonder pasta maar met pannenkoeken. Dat wil ik proberen was gelijk mijn gedachte. Mijn invulling is onderstaande geworden. Met speltpannenkoeken uiteraard!
Ik vind het een basis om veel mee te experimenteren. De kinderen waren er dol op. Zeker met de wetenschap dat mama een pannenkoek extra had gebakken voor op school 😉
Speltpannenkoeken maken
Voor de ingrediënten van de speltpannenkoeken verwijs ik naar ons eerdere recept. Je hebt er ongeveer 1 pannenkoek per persoon nodig. Bij groter eters mag het een meer zijn. De pannenkoeken ga je vullen. Iedereen heeft natuurlijk een vrije keuze bij de vulling.
Ik heb wel een variant op deze pannenkoeken gemaakt. Tegenwoordig eet ik lactosevrij. De pannenkoeken had ik gemaakt met amandelmelk. Ook erg lekker.
Hoe maak je een lasagne met pannenkoeken?
Ingrediënten voor de saus
- 500 gram tomaten
- 1/2 voet knoflook
- 2 takjes verse tijm
- (Keltisch) zeezout & peper naar eigen smaak
Ingrediënten vulling
- 3 soorten paprika
- 1 aubergine
- 1 uitje
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- (Keltisch) zeezout & peper naar eigen smaak
- olijfolie om in te bakken
Extra nodig
- 100 gram geraspte kaas (liefst zelf maken)
- vuurvaste ovenschaal
- grillpan
- staafmixer
- velletje bakpapier
- (kokos)olie om in te vetten
Bereidingswijze
Doe de tomaten, knoflook en kruiden in de vuurvaste ovenschaal. Ik heb er een bakpapiertje onder gedaan, zodat ik makkelijk de schaal schoon had voor de tweede ronde. Zet de schaal ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Ondertussen kun je de pannenkoeken gaan bakken. Als die klaar zijn, kun je ze aan de kant leggen om met de groente aan de slag te gaan. De groente snij je in kleine reepjes en grill je in een beetje olijfolie gaar.
De tomaten zullen ondertussen lekker zacht zijn. Haal ze uit de oven, laat ze even schrikken in koud water. Verwijder de velletjes. Ook van de knoflook. Doe alles in een hoge kom, zodat je het tot moes kunt pureren met de staafmixer. De kruiden kun je er ook doorheen doen. Heerlijk!
Als alles gaar is, rol je de groente in de pannenkoeken en leg je dit in de vuurvaste ovenschaal. Eerst even invetten. De saus erover, beetje geraspte kaas en de schaal kan de oven weer in voor zo’n 20 minuten. Alles is gaar, dus alleen om de kaas te smelten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter