• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Bijzondere lasagne met speltpannenkoeken

Bijzondere lasagne met speltpannenkoeken

Laatste update: 29 november 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Onlangs zat ik naar een kookprogramma te kijken. De kok maakte een soort lasagne gerecht, zonder pasta maar met pannenkoeken. Dat wil ik proberen was gelijk mijn gedachte. Mijn invulling is onderstaande geworden. Met speltpannenkoeken uiteraard!
Ik vind het een basis om veel mee te experimenteren. De kinderen waren er dol op. Zeker met de wetenschap dat mama een pannenkoek extra had gebakken voor op school 😉

Speltpannenkoeken

Voor de ingrediënten van de speltpannenkoeken verwijs ik naar ons eerdere recept. Je hebt er ongeveer 1 pannenkoek per persoon nodig. Bij groter eters mag het een meer zijn. De pannenkoeken ga je vullen. Iedereen heeft natuurlijk een vrije keuze bij de vulling.

Ik heb wel een variant op deze pannenkoeken gemaakt. Tegenwoordig eet ik lactosevrij. De pannenkoeken had ik gemaakt met amandelmelk. Ook erg lekker.

Ingrediënten voor de saus

  • 500 gram tomaten
  • 1/2 voet knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • (Keltisch) zeezout & peper naar eigen smaak

Ingrediënten vulling

  • 3 soorten paprika
  • 1 aubergine
  • 1 uitje
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • (Keltisch) zeezout & peper naar eigen smaak
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • 100 gram geraspte kaas (liefst zelf maken)
  • vuurvaste ovenschaal
  • grillpan
  • staafmixer
  • velletje bakpapier
  • (kokos)olie om in te vetten

Bereiding

Doe de tomaten, knoflook en kruiden in de vuurvaste ovenschaal. Ik heb er een bakpapiertje onder gedaan, zodat ik makkelijk de schaal schoon had voor de tweede ronde. Zet de schaal ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Ondertussen kun je de pannenkoeken gaan bakken. Als die klaar zijn, kun je ze aan de kant leggen om met de groente aan de slag te gaan. De groente snij je in kleine reepjes en grill je in een beetje olijfolie gaar.

De tomaten zullen ondertussen lekker zacht zijn. Haal ze uit de oven, laat ze even schrikken in koud water. Verwijder de velletjes. Ook van de knoflook. Doe alles in een hoge kom, zodat je het tot moes kunt pureren met de staafmixer. De kruiden kun je er ook doorheen doen. Heerlijk!

Als alles gaar is, rol je de groente in de pannenkoeken en leg je dit in de vuurvaste ovenschaal. Eerst even invetten. De saus erover, beetje geraspte kaas en de schaal kan de oven weer in voor zo’n 20 minuten. Alles is gaar, dus alleen om de kaas te smelten.

Eet smakelijk!

Lasagne met speltpannenkoeken
Lasagne met speltpannenkoeken
Gegrilde groente in speltpannnenkoek
Gegrilde groente in speltpannnenkoek
Gegrilde groente
Gegrilde groente
Speltpannenkoeken
Speltpannenkoeken

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Pannenkoek met zalm en appel
    Pannenkoek met zalm en appel
  • Speltpannenkoek met aardbeien
    Speltpannenkoek met aardbeien
  • Spelt pannenkoek met walnoten, geitenkaas en honing
    Spelt pannenkoek met walnoten, geitenkaas en honing

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Spelt

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop Afvallen Jasper Alblas

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Visolie gezond? Je lichaam kan niet zonder vetzuren!
  • Hoe kun je het jezelf makkelijker maken?
  • Hoe maak je een salade Niçoise?
  • Kun je succesvol afvallen door (alleen) te sporten?
  • Omgaan met vermoeidheid na covid, kanker en bij chronische aandoeningen

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2022 Goed Eten Gezond Leven