Een boek voor mensen die (nog steeds) niet weten wat ze willen worden! Dus je wilt wel blogger worden, maar ook rij-instructeur en boswachter… In dit boek leer je niet om keuzes te maken, maar hoe je je leven en werk kunt opbouwen rondom al je passies en interesses!
Wat vind je in het boek Hoe word je alles?
Dit boek gaat over multipotentialisten of schuinestreepwerkers. Dat ben jij, als je (nog) steeds niet kunt kiezen wat je wilt worden. Als je veel interesses hebt en overal wel iets mee wilt doen!
In Hoe word je alles, leer je dat je je niet tot één ding hoeft te beperken. Het boek is anders dan andere boeken en de inleiding in het boek bevestigt dit nog eens: “Dit is het begin van iets groots. En bovendien echt leuk.”
Het boek is opgedeeld in drie thema’s:
- Deel 1,
Welkom bij de club - Deel 2,
De vier multipotentialistische werkmodellen - Deel 3,
Veelvoorkomende struikelblokken voor multipotentialisten
Om je nog beter een indruk te geven wat je van het boek kunt verwachten, heb ik een aantal foto’s gemaakt van het boek die je hier in het verslag vindt.
Alles doen wat je leuk vindt!
Grappig om te zien hoe de schrijfster, Emilie Wapnick, je bij de hand neemt om alles inzichtelijk te maken. Je maakt veel lijstjes, je schrijft veel. Om daarna tot de kern te komen. Uiteraard moeten er ook inkomsten zijn. Hoe ga je om met een schuinestreepcarrière?
Zelf herken ik me wel in het profiel van de multipotentialist. Leuk om te zien dat ik bijna onbewust al een aantal elementen waar ik veel interesse voor heb, inmiddels al bij elkaar heb gevoegd binnen mijn eigen bedrijf. Blogger / websitebouw / voedingsleer / psychologie. Ik kan er alleen niet echt een naam aan geven. In ons nieuwe kantoor (we zitten hier nu zes weken) komen alle elementen bij elkaar!
De schrijfster geeft ook aan dat elke multipotentialist op een andere manier werkt. Er worden in dit boek daarom vier werkmodellen gegeven:
- Het smeltkroesmodel
Je hebt een veelzijdig baan of onderneming waar je allerlei petten kunt opzetten en kunt switchen tussen werkzaamheden - Het schuinestreepmodel
Je hebt twee of meer parttimebanen waar je regelmatig tussen switcht. - Het einsteinmodel
Een fulltimebaan met hoog (genoeg) inkomen en daarnaast tijd en energie voor andere passies - Het feniksmodel
Je wisselt regelmatig van baan in bijvoorbeeld een andere bedrijfstak. Je verdiept je maandenlang of zelfs jarenlang in een bepaald project en gaat daarna weer wat anders doen.
Hierna gaat Wapnick in op de hierboven genoemde modellen en doet dit aan de hand van veel voorbeelden. Zo wordt het allemaal heel concreet en krijg je ook een aantal strategieën waarmee je je droomleven met verschillende passies kunt vormgeven. Bijvoorbeeld hoe je je eigen bedrijf kunt opzetten waarin je alle petten op kunt zetten die jij graag ambieert. Maar ook hoe je verschillende interesses en passies kunt integreren in een veelzijdige baan.
Aan het eind van een hoofdstuk vind je nog eens de kernpunten. Makkelijk om dit er regelmatig weer bij te pakken als je hiermee aan de slag gaat.
Over de schrijfster Emilie Wapnick
Uiteraard is de uit Canada afkomstige Emilie Wapnick ook een multipotentialist. Ze is dus schrijver, maar ook docent, blogger, loopbaancoach, ontwerper, kunstenaar, onderzoeker en filosoof. Ze studeerde muziek, kunst, filmproductie en rechten.
Emilie wil andere multipotentialisten helpen om hun interesses en passies te integreren in een dynamische carrière en een bevredigend leven.
Ze is bekend geworden met haar inspirerende Ted talk, die je hieronder vindt:
Praktische informatie
Titel: Hoe word je alles
Ondertitel: voor mensen die (nog steeds) niet weten wat ze willen worden
Schrijfster: Emilie Wapnick
Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 978 90 215 6684 9
Aantal bladzijden: 232 (paperback)
Prijs: 20,-
Te koop bij de boekhandel en bijvoorbeeld Bol.com (zie het inkijkexemplaar)
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Sporten net na het eten, is dat gezond? - 9 oktober 2024
- Hoe eet je Chiazaad en waarom is het zo gezond? - 2 oktober 2024
- Waarom het zinloos is om calorieën te tellen en wat kun je wel doen? - 29 september 2024
Laat een reactie achter