Polenta is een heerlijk alternatief voor pasta. Polenta is een traditioneel Noorditaliaans gerecht gemaakt van griesmeel en mais. Irene heeft een heerlijk recept uitgewerkt met tomatensaus en basilicum.
Variatie in de keuken is heel belangrijk voor onze gezondheid. Dus sla de tarwe uit pasta eens over en kies voor polenta. Het is een smaakvol gerecht!
Polenta koop je gewoon bij Albert Heijn of de Online Drogist
Ingrediënten
- 500 – 600 gram polenta
- 10 volrijpe tomaten
- 2 glazen rode wijn
- veel verse basilicum
- olijfolie
- 2 uien
- 2 à 4 tenen knoflook
- zout, peper
Bereiding
Snijd de tomaten in achten, snipper de ui en snijd de knoflook. Doe olijfolie in een pan, voeg uien en knoflook toe, bak licht aan en voeg de tomaten en rode wijn toe. Roer goed en voeg vervolgens zout, peper en veel basilicum toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag als het kookt en laat ongeveer een uur op het vuur staan. Roer ondertussen regelmatig door.
Zet de polenta in ruim 2 liter water op het vuur. Voeg de polenta in een rustige stroom toe en roer goed. Bij het maken van polenta is het van groot belang dat je blijft roeren, het moet niet aan de pan vastplakken. Blijf roeren tot het de juiste structuur heeft en serveer het dan met de tomatensaus.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Fotocredits: stu_spivack
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter